Για όγδοη μέρα καίει η Εύβοια με τις φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο να έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Tα διεθνή ΜΜΕ περιγράφουν τις δραματικές ώρες που περνάει τις τελευταίες μέρες η χώρα αλλά και το δράμα των κατοίκων της Εύβοιας.

Στα περισσότερα δημοσιεύματα πρωταγωνιστεί η κ. Παναγιώτα, η οποία απαθανατίστηκε από τον φωτογράφο Κωνσταντίνο Τσακαλίδη.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian επέλεξε το στιγμιότυπο με την ηλικιωμένη γυναίκα για το σημερινό της πρωτοσέλιδο, το οποίο έχει κεντρικό τίτλο «Κλιματική κρίση: Αναπόφευκτο, πρωτοφανές και ανεπανόρθωτο».


Τα διεθνή ΜΜΕ δεν έχουν μείνει ασυγκίνητα από τα όσα περνούν οι κάτοικοι της Εύβοιας, με ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις που καλύπτουν λεπτομερώς την πορεία της πύρινης λαίλαπας. CNN, BBC, Guardian, Independent, Telegraph, Wall Street Journal, Reuters, είναι μόνο κάποια από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη χώρα. Στα δημοσιεύματα τους φιλοξενούνται φωτογραφίες που δείχνουν τις δυσκολίες που υπάρχουν στο πύρινο μέτωπο, βίντεο με μαρτυρίες των κατοίκων, στιγμιότυπα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών, ανταποκρίσεις, σχόλια γύρω από την διαχείριση της κατάσβεσης, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, και πολλά άλλα.