Ο εμφύλιος στον ελληνικό κινηματoγραφικό χώρο συνεχίζεται. Δυο περίπου μήνες μετά την αίτηση λήψης …ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ελληνικού Κέντου Κινηματογράφου που έκαναν τρεις σκηνοθέτες ζητώντας την «προσωρινή αναστολή εκτέλεσης αποφάσεων και εκταμιεύσεων που σχετίζονται με όλες τις τελευταίες εγκρίσεις», σειρά έχει η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Συγκεκριμένα η ΕΕΣ προσέφυγε στην Αρχή Διαφάνειας προσέφυγε ζητώντας την αρωγή της, προκειμένου «να ελεγχθεί η νομιμότητα των αποτελεσμάτων αξιολόγησης όλων των πρόσφατων χρηματοδοτικών προγραμμάτων» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η Ε.Ε.Σ. ζητά από την Αρχή Διαφάνειας «να ελέγξει την συμβατότητα των αποφάσεων του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με τις ισχύουσες διατάξεις των νόμων σε συνδυασμό με τις συνταγματικές αρχές της αμεροληψίας των οργάνων της δημόσιας διοίκησης, της αρχής της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας της διοικητικής δράσης καθώς και της αρχής της ισότητας και της αξιοκρατίας.»

Επίσης η Ε.Ε.Σ. ζητά να ελεγχθεί και η νομιμότητα του νέου χρηματοδοτικού κανονισμού, όσον αφορά τον τρόπο αξιολόγησης που προβλέπει αλλά και την διαδικασία επιλογής των αναγνωστών και της ανάθεσης αξιολόγησης σε αυτούς. «Ενός νέου χρηματοδοτικού κανονισμού που η Διοίκηση του Ε.Κ.Κ. χρησιμοποιεί συχνά ως φύλλο συκής, προκειμένου να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κινηματογραφικής κοινότητας από το νοσηρό παρόν σε κάποιο, δήθεν, αδιάβλητο μέλλον.»

Attachments area