Τα τιρκουάζ νερά που σε κάποια σημεία αποκτούσαν χρυσαφένιες και μαβιές αποχρώσεις δημιουργούσαν εκτυφλωτική αντίθεση με το αστραφτερό λευκό του mega yacht «DreaMBoat». Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής παρακολουθούσε από το πλέον θεαματικό σημείο της Σαντορίνης την «κίνηση» των υπέρλαμπρων, υπερπολυτελών θαλαμηγών στη θάλασσα.

Ο golden heir ακούμπησε σε κάποια στιγμή τα χειροποίητα, δερμάτινα κιάλια με τα πανάκριβα διαμάντια γύρω από τους φακούς και την υπογραφή του εμβληματικού κοσμηματοπωλείου Boucheron στο μικρό ξύλινο τραπεζάκι. Ρούφηξε μια γουλιά από την Boerl & Kroff Brut Rose magnum σαμπάνια του. Στη συνέχεια μας ενημέρωσε ότι μερικά από τα πλέον πολυσυζητημένα, καινούργια πλωτά βασίλεια στον πλανήτη είχαν αγκυροβολήσει στη «σκιά» του ηφαιστείου.

Σκάφη που ανήκουν σε κορυφαίους επιχειρηματίες δημιουργούν ένα κινηματογραφικό τοπίο. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής παρομοίασε το συγκεκριμένο εντυπωσιακό θέαμα με τις ογκώδεις θαλαμηγούς πάνω στην κρυστάλλινη επιφάνεια με αυτό που παρουσιάζεται στις Μπαχάμες με «φόντο» private clubs μεγιστάνων του πλούτου.

Ακριβώς όπως το super luxury Layford Cay το οποίο μετά από μια μάλλον «δυσάρεστη» περίοδο, λόγω της Covid-19, επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Ισχυρές οικογένειες από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους και μια ελληνική (αυτή της ιστορικής οικογένειας πλοιοκτητών Λιβανού), διαθέτουν σπίτια στο ιδιωτικό κλαμπ με τις πανέμορφες κατοικίες.