Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κινητοποίησε το στρατό για τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ, ύστερα από ανησυχίες για μια οικονομική κρίση, αλλά και για την έλλειψη τροφίμων.

Η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών πραγματοποίησε σύσκεψη των μελών της στην ανατολική επαρχία της Νότιας Χαμγκιόνγκ, προκειμένου να συζητήσει την καταστροφή που προκλήθηκε από τις νεροποντές, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Μια πρώιμη εποχή των μουσώνων έπληξε την Κορεατική χερσόνησο τον προηγούμενο μήνα, με καταρρακτώδεις βροχές, προκαλώντας καταστροφές και σε μερικές νότιες περιοχές.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας παρουσίασε τηλεοπτικά πλάνα αυτήν την εβδομάδα με βυθισμένα στα νερά σπίτια και κατεστραμμένες γέφυρες, αλλά και σιδηροδρομικά δίκτυα στη Χαμγκιόνγκ, μεταδίδοντας ότι περίπου 1.170 σπίτια καταστράφηκαν και 5.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Στη συνεδρίαση δεν παρέστη ο Κιμ, αλλά κομματικοί αξιωματούχοι διαβίβασαν το μήνυμά του, σύμφωνα με το οποίο ο στρατός πρέπει να κινητοποιηθεί με μια εκστρατεία αποκατάστασης των ζημιών και να παράσχει τις απαραίτητες προμήθειες στην περιοχή, όπως μετέδωσε το KCNA.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)