Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε απέναντι στη Νέφτσι Μπακού παρά τα πολλά και μεγάλα προβλήματα απουσιών που αντιμετώπισε, για δυο λόγους: διότι πολύ απλά ακόμα και μισός έχει πολύ πιο μεγάλη ποιότητα από τους Αζέρους, αλλά και επειδή στη ρεβάνς του Μπακού ήταν αρκετά πιο γεμάτος και φανερά καλύτερος σε σχέση με το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη.

Η Λουντογκόρετς όπως διαπιστώσαμε πρόσφατα είναι διαφορετική και σαφέστατα καλύτερη ομάδα από τη Νέφτσι, αλλά διαφορετικός θα είναι και ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς της Βουλγαρίας.

Κι αν είναι και καλύτερος όπως συνέβη στο Μπακού, προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι θα την πάρει την πρόκριση.

Ο Ελ Αραμπί αυτήν τη φορά θα είναι έτοιμος και όλα δείχνουν ότι θα παίξει βασικός. Για τη διαφορά που μπορεί να κάνει στην επιθετική λειτουργία της ομάδας δεν είναι καν να το συζητάμε. Καλός και άγιος ο Χασάν, αλλά αυτό που μπορεί να κάνει κυρίως είναι να τελειώνει φάσεις. Και δυστυχώς με τη Λουντογκόρετς ούτε αυτό δεν έκανε καλά.

Δεν θα τον δικάσουμε γι’ αυτό, ούτε θα τον κρεμάσουμε στα μανταλάκια, διότι στο παρελθόν έχει πετύχει ουκ ολίγα σημαντικά γκολ και στο μέλλον θα πετύχει κι άλλα, αλλά Ελ Αραμπί δεν είναι σε καμία περίπτωση. Ο Μαροκινός κάνει απείρως περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο και αυτή τη φορά θα είναι σε θέση να τα προσφέρει από την αρχή στην ομάδα.

Στη Βουλγαρία θα είναι σε θέση να προσφέρει από την αρχή του αγώνα και ο Εμβιλά, που άλλαξε όλη την ομάδα όταν μπήκε αλλαγή στο πρώτο ματς, ενώ ο Μαρτίνς μπορεί να υπολογίζει πολύ περισσότερο και στους Μπουχαλάκη, Παπασταθόπουλο.

Προσθέστε και τον Ονιεκούρου που θα βρίσκεται στην αποστολή και μόνο απίθανο δεν είναι να τον δούμε να αγωνίζεται κιόλας για κάποιο διάστημα και εύκολα μπορείτε να καταλάβετε ότι θα δούμε άλλον Ολυμπιακό στη ρεβάνς με τη Λουντογκόρετς.

Αν θα φανεί αυτό αρκετό για την πρόκριση κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά, αλλά αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί καλύτερος από το πρώτο ματς – κάτι που εγώ τουλάχιστον πιστεύω ότι θα συμβεί – δύσκολα θα ηττηθεί από τους Βούλγαρους…

ΥΓ1. Ο Ολυμπιακός «παίζει» κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης. Όπως λέγαμε και τις προάλλες τόσα περίπου εξασφαλίζει εφόσον περάσει στα πλέι-οφ του Champions League.

ΥΓ2. Καλό θα ήταν να έχει και ένα καινούριο ακραίο μπακ η ομάδα την Τρίτη, αλλά τώρα αυτό που μετράει είναι να έρθει η πρόκριση και όχι οι μεταγραφές.

ΥΓ3. Για την τραγωδία που βιώνει η χώρα με τις πυρκαγιές τα σχόλια περιττεύουν. Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσωπικά για μια ακόμη φορά ευαισθητοποιήθηκαν κι αυτό αποτελεί έναν ακόμα λόγο για να αισθάνεται υπερήφανος ο κόσμος της ομάδας.