Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 5 Αυγούστου η πύρινη λαίλαπα απειλούσε κρίσιμες γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Αττικής στο Κρυονέρι.

Τις ώρες εκείνες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι τεχνικοί του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) έδιναν τεράστια μάχη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι προκειμένου να κρατηθεί όρθιο το σύστημα ηλεκτρισμού και να αποφευχθεί ένα μπλακ άουτ στο Λεκανοπέδιο.

Στη φωτογραφία που ανάρτησε στα social media ο διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Μάνος Μανουσάκης απεικονίζονται ένας πυροσβέστης κι ένας τεχνικός του ΑΔΜΗΕ, δύο από τους πολλούς αφανείς ήρωες που ξεπέρασαν τα όρια τους στην άνιση μάχη με την πυρκαγιά. Οι άνθρωποι αυτοί της πρώτης γραμμής γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας τη σημασία της αλληλεγγύης.  Τα άρβυλα του πυροσβέστη έλιωσαν από τις υψηλές θερμοκρασίες της φωτιάς και ο τεχνικός του Διαχειριστή, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έσπευσε να του δώσει τα δικά του, προκειμένου να ριχτεί ξανά στο μέτωπο κατά της πύρινης απειλής. Ο υπάλληλος του ΑΔΜΗΕ, λίγα λεπτά αργότερα, αφού αποχαιρετούσε το συμπολεμιστή του με ένα άγγιγμα στην πλάτη, θα επέστρεφε στο δικό του πόστο για να χειριστεί τα φορτία ηλεκτρικής ενέργειας και να μη σβηστεί το ρεύμα στην Αττική.