Η Εύβοια ζει δραματικές στιγμές με τη φωτιά, ενώ η οικολογική και η οικονομική καταστροφή είναι τεράστια. Τα τελευταία στοιχεία από τις δορυφορικές καταγραφές από την πυρκαγιά που έπληξε τη βόρεια Εύβοια δείχνουν ότι κάηκαν 346.840 στρέμματα.

Η φωτιά στην Εύβοια είναι πλέον η τέταρτη μεγαλύτερη καταστροφή στα ελληνικά χρονικά και ίσως να τα ξεπεράσει, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς να έχουν καταφέρει να την ελέγξουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τις οποίες καταβάλλουν.

Δείτε ρεπορτάζ του MEGA

Περισσότερα εναέρια μέσα ζητούν οι κάτοικοι

Να τονίσουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής σε δραματικό τόνο ζητούν μέσα από τα ΜΜΕ και τα social media ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων.

Χαρακτηριστική ήταν η έκκληση κατοίκου από την Ιστιαία στο MEGA που είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει εξαφανιστεί ο ήλιος», ενώ από το πρωί δεν έχει δει αεροπλάνο. Θυμίζουμε ότι η φωτιά στην Εύβοια καίει για έκτη μέρα.

«Σας παίρνω από την Ιστιαία. Έχει εξαφανιστεί ο ήλιος. Όλο το σύννεφο έρχεται στην Ιστιαία. Η κατάσταση είναι αποπνικτική. Από το πρωί δεν έχω ακούσει ένα αεροπλάνο. Έλεος, καιγόμαστε! Είμαστε στο έλεος της καταστροφής! Να στείλουν τα εναέρια μέσα. Στέλνουν τον κόσμο από το Πευκί εδώ, θα πνιγεί μέσα στον καπνό ο κόσμος εδώ», ήταν η δραματική έκκληση της κ. Βάσως από την Ιστιαία.