Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το προφίλ της γυναίκας, που συνελήφθη χθες για εμπρησμό στο Πεδίον του Άρεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έχει αφγανική ταυτότητα και γεννήθηκε την 01/01/1997. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε εισήλθε στην Ελλάδα, με τις αρχές να αναφέρουν ότι, πιθανότατα, μπήκε στη χώρα από την Τουρκία. Η γυναίκα φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν θεωρείται ότι σχετίζεται με κάποια μορφής οργάνωσης.

Την υπόθεσή της έχει αναλάβει το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Όπως είναι γνωστό, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα στην κατηγορούμενη.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής επιχειρήθηκε εμπρησμός – και μάλιστα, δύο φορές – στο Πεδίον του Άρεως.

Μετά από καταγγελίες περιοίκων συνελήφθη μια ύποπτη γυναίκα, η οποία ανακρίθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

Οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο, καθώς στελέχη της Περιφέρειας επενέβησαν άμεσα με μικρό πυροσβεστικό όχημα το οποίο έχει διατεθεί και ήταν σε επιφυλακή. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνέβαλε καθοριστικά και όχημα της πυροσβεστικής.

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι επιχειρήθηκε να μπει φωτιά στην καρδιά της Αθήνας, στο πάρκο μας. Οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να προβαίνουμε σε καταγγελία κάθε ύποπτης κίνησης. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία επενέβησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπο έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις».