Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής – «Έγινε μάχη στους Θρακομακεδόνες, γλιτώσαμε το κάψιμο πολλών σπιτιών»

Η συμβολή επίγειων και εναέριων μέσων ήταν καθοριστική για την έκβαση του πύρινου μετώπου στους Θρακομακεδόνες

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή, στους Θρακομακεδόνες μίλησε στο «Mega Σαββατοκύριακο» ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός.

Η συμβολή επίγειων και εναέριων μέσων ήταν καθοριστική για την έκβαση του πύρινου μετώπου στους Θρακομακεδόνες. Όπως ανέφερε ο κ. Αυγερινός τα ξημερώματα του Σαββάτου αφότου πληροφορήθηκε για έλλειψη πυροσβεστικών οχημάτων επικοινώνησε με τον Αττικάρχη της Πυροσβεστικής και εστάλησαν 10 οχήματα με την παρέμβασή τους να είναι καίρια.

«Εδώ έγινε μια μάχη, γλιτώσαμε το κάψιμο πολλών σπιτιών τελευταία στιγμή. Μίλησα με τον δήμαρχο και μου μετέφερε ότι τα πυροροσβεστικά ήταν ελάχιστα.

Επικοινώνησα με τον ατικάρχη της πυροσβεστικής ο οποίος μας έστειλε 10 οχήματα εδώ και άλλα 12 στην Βαρυμπόμπη και σώσαμε πολλά σπίτια.», σημείωσε.

Αναφορικά στην καταγραφή των ζημιών, τόνισε ότι για τα σπίτια αρμόδιος είναι ο δήμος και για τις επιχειρήσεις η περιφέρια. «Από Δευτέρα το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει η καταγραφή», ανέφερε.

«Ενεργά στους Θρακομακεδόνες δεν έχουμε. Έχουμε μικροαναζοπυρώσεις που τις ελέγχουμε.Στον κόμβο Μαρκόπουλου Ωρωπού θα πάμε τώρα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Έκανα τόσες εκκλήσεις στον κόσμο να ακούει τις Αρχές στις εκκενώσεις. Έκανα συνέχεια εκκλήσεις για να φύγει ο κόσμος. Όλοι έκαναν τεράστια προσπάθεια.Να μην ξεχνάμε τα ζωάκια όταν φεύγουμε.», υπογράμμισε κάνοντας λόγο για «τερατώδη» φωτιά.

Ήταν ωστόσο αισιόδοξος για τον αριθμό των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές στους Θρακομακεδόνες, ενώ όπως είπε θα υπάρξει συνεργασία με μια εταιρεία για παροχή ζωοτροφών σε φιλοζωϊκά σωματεία και συλλόγους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk