Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια καίγοντας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης στο πέρασμά της, ανθρώπινες περιουσίες και πανίδα.

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» απηύθυνε δραματική έκκληση για βοήθεια καταγγέλοντας ανυπαρξία σχεδίου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Το βράδυ κάηκαν 100 χιλιάδες στρέμματα γης, κάηκε ολοσχερώς η Δημοτική Ενότητα Νηλέως, 300 και πλέον κατοικίες έχουν γίνει στάχτη. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση», ανέφερε ο κ. Τσαπουρνιώτης και χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα τη χειρότερη στην Ιστορία του δήμου του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά όλο το ανατολικό μέτωπο του δήμου έχει καεί.

«Έπρεπε να πιαστεί το μέτωπο των Αμελάντων, μόλις ξέφυγε η φωτιά στο βουνό και γύρισε προς το Αιγαίο όλοι το περιμέναμε… οι παλιοί ξέρουνε το ίδιο έγινε το 1977. Σήμερα είναι χειρότερα και από τότε», σημείωσε καταγγέλοντας την ανυπαρξία βοήθειας.

«Η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία, θα καούν και άνθρωποι»

«Ο κόσμος ο απλός πολεμούσε όλη τη νύχτα να σώσει τις περιουσίες του, μάταια. Η μάχη ήταν άνιση, η φωτιά έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της. Το βράδυ ζήσαμε έναν εφιάλτη ζωντανό. Να βλέπεις ανθρώπους κρεμασμένους πάνω στις στέγιες και το σπίτι να φλέγεται και να μην κατεβαίνουν κάτω.

»Μιλάμε για πάνω από 100-110 χιλιάδες στρέμματα. Αν προσθέσουμε και τα νούμερα των  προηγούμενων ημερών είναι 200 χιλιάδες στρέμματα. Αν συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία, θα καούν και άνθρωποι.

»Οι άνθρωποι δεν φεύγουν. Φεύγουν οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι, και οι υπόλοιποι μένουν εκεί, στο μέτωπο. Οι άνθρωποι ήταν μαζί μας και στην Κεράμια, και στην Αγία Άννα. Οι άνθρωποι πάλευαν μόνοι τους να σώσουν ό,τι μπορούσαν», συμπλήρωσε.

«Δεν έχει γίνει σωστή αντιμετώπιση. Τι να πιάσουμε 100 χιλιόμετρα περίμετρο φωτιά; Η φωτιά δεν έχει σταματημό, αν δεν συνδράμουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις Θα καεί όλο το νησί. Θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία. Ήδη το 1/3 του νησιού έχει καεί».