Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής η δεύτερη επιχείρηση εκκένωσης στην Αγία Άννα λόγω του πύρινου μετώπου που μαίνεται στην Εύβοια.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, πλωτά μέσα έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να παραλάβουν και τους τελευταίους κατοίκους που δεν είχαν εγκαταλείψει το απόγευμα τον παραθαλάσσιο οικισμό.

Σύμφωνα με τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περίπου 200 κάτοικοι, ανάμεσα τους και υπερήλικοι, πήραν μαζί τους τα απολύτως απαραίτητα και μεταφέρθηκαν με δεκάδες βάρκες ιδιωτών και καΐκια που έσπευσαν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα είχαν απομακρυνθεί οι παραθεριστές αλλά και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο και το κάμπινγκ.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά 210 άτομα από παραλίες στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Αννας και έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια από πλωτά του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη στο Μαντούδι Ευβοίας, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται.

Εκκενώθηκε η Στροφυλιά

Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και η Στροφυλιά, με την Αστυνομία να χτυπάει τις πόρτες στους κατοίκους που μέσα σε ελάχιστα λεπτά έπρεπε να μαζέψουν τα βασικά τους αντικείμενα και να απομακρυνθούν.

Το σκηνικό της φωτιάς στη Βόρεια Εύβοια είναι εφιαλτικό καθώς το μεγάλο πύρινο μέτωπο ανάμεσα στη Σκεπαστή και τους Κουρκουλούς αναζοπυρώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους.

Λίγο μετά τις 10.00μ.μ. το βράδυ ο δήμαρχος Μαντουδίου Γεώργιος Τσαπουρνιώτης ανέφερε ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων σε Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη.

«Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως, διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις» ανέφερε στη δραματική έκκλησή του.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων

«Θα καεί ολόκληρη η Αγία Άννα» φωνάζουν οι κάτοικοι.

Τα σημεία της φωτιάς ήταν πολύ δύσβατα και δεν μπορούσαν να πετάξουν τα πτητικά μέσα, καθώς υπήρχε πρόβλημα ορατότητας.