Σε επιφυλακή παραμένουν ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ καθώς τα πύρινα μέτωπα σε Αττική και Εύβοια έχουν δημιουργήσει προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) που έγινε μετά τις 10.30 χωρίς ηλεκτροδότηση εξαιτίας βλαβών που έχουν προκληθεί από την πυρκαγιά είναι:

·  Αττική: Τμήμα της Μαλακάσας, τμήμα Αφιδνών, τμήμα Πολυδενδρίου, ανλτιοστάσιο Κρυονερίου, Βασιλικά Κτήματα στο Τατόιο και μικρό τμήμα του Αγ. Στεφάνου

·  Β. Εύβοια: Κεχριές, Λίμνη, Δάφνη, Μουρτιάς, Σηπιάδα, Χρόνια, Μαντούδι και Αγ. Άννα

Επίσης σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, χθες το βράδυ πριν τη μία ολοκληρώθηκε η ηλεκτροδότηση της Μάνης.

Στο τραπέζι οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος στην Αττική

Η απειλή παραμένει στα κυκλώματα Αγ. Στεφάνου – Αχαρνών (400 kV) και Αγ. Στεφάνου – Χαλκηδόνας – Ολυμπιακού Χωρίου (150 kV), καθώς είναι απρόβλεπτη η κατεύθυνση που μπορεί να πάρει η πυρκαγιά και να θέσει ξανά εκτός λειτουργίας τις γραμμές υπερυψηλής και υψηλής Αττικής.

Σε ένα τέτοιο σενάριο το μπλακ άουτ στην Αττική θα είναι αναπόφευκτο, εκτός κι αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα των εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος.

Οι κυλιόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης μπορεί να έχουν αποφευχθεί προσώρας, ωστόσο το σχέδιο των έκτακτων μέτρων για περικοπές φορτίων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής παραμένει στο τραπέζι. Είναι έτοιμο, λένε πηγές, να εφαρμοστεί ανά πάσα στιγμή εφόσον παραστεί ανάγκη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ΔΕΔΔΗΕ θα ενημερώνει για τις περιοχές όπου πρόκειται να γίνονται οι διακοπές καθώς και για τη διάρκεια τους.

Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές του ΑΔΜΗΕ, τα προαναφερθέντα κυκλώματα, όπως και αυτό της Λάρυμνας – Αγ. Στεφάνου (400 kV), βρίσκονται σε λειτουργία από το απόγευμα της Πέμπτης.

Τεράστιες, όμως, είναι οι ζημιές που έχει υποστεί το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές όπου τα πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη. Χιλιόμετρα δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης, στύλοι και άλλος εξοπλισμός έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές σε περιοχές όπως στη Βαρυμπόμπη, σε Αφίδνες, Κρυονέρι, Αγ. Στέφανος, Β. Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία.

Η ηλεκτροδότηση σε περιοχές οι οποίες καίγονται ή έχουν καεί έχει διακοπεί. Όπου έχει σβήσει η φωτιά, συνεργεία τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν για την αποκατάσταση των βλαβών.