Με τα δύο μέτωπα της φωτιάς στην Αττική – το ένα κάτω από την Πάρνηθα, σε Κρυονέρι και Ιπποκράτειο Πολιτεία, και το άλλο στις Αφίδνες – αμείλικτα είναι τα ερωτήματα για το πώς αναζωπυρώθηκαν τα μέτωπα αυτά και πώς εκδηλώθηκαν καινούργιες πυρκαγιές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λοιπόν, εντοπίστηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάρνηθα, ενώ ένας ύποπτος συνελήφθη στο Κρυονέρι.

Ειδικότερα, η κρατική τηλεόραση μετέφερε πως χθες εντοπίστηκε ένας υποτυπώδης εκρηκτικός μηχανισμός στο σημείο της Πάρνηθας που εντάσσεται στον δήμο Αχαρνών, ο οποίος έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις καταστροφικές φωτιές.

Παράλληλα, αρκετοί κάτοικοι στο Κρυονέρι έκαναν λόγο στην ίδια πηγή για ύποπτες κινήσεις από νεαρό, ο οποίος φαίνεται ότι προσποιούνταν ότι έσβηνε τη φωτιά, αλλά εξετάζεται εάν ήταν διαφορετικά τα κίνητρά του. Πράγματι, ο άνδρας αυτός προσήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Συγκλονιστικές εικόνες με εκρήξεις στο μέτωπο Μαλακάσας – Καπανδριτίου – Αφιδνών

Για μεγάλο μέτωπο από την πλευρά της Μαλακάσας αλλά και από το Κρυονέρι έκανε λόγο, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πριν τη Μαλακάσα. Είμαστε εδώ, επιχειρούμε, έχει εργοστάσιο με γκαζάκια και χρώματα και πριν λίγο ακούγονταν εκρήξεις», τόνισε ο κ. Κόκκαλης και πρόσθεσε: «Υπάρχει μεγάλο μέτωπο από την πλευρά της Μαλακάσας και το Κρυονέρι, έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι και είναι δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά έχει περάσει την εθνική και κατευθύνεται προς Πολυδένδρι-Καπανδρίτι αλλά από τη δεξιά πλευρά τους»

Περισσότερα σε λίγο…