Ό,τι δεν μπόρεσε να κάψει η φωτιά στην Εύβοια την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα, απειλεί να κάψει τώρα. Η μεγάλη πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει φαίνεται αδύνατο να τεθεί  υπό έλεγχο.

H κατάσταση στη Λίμνη είναι δραματική, καθώς η φωτιά κατεβαίνει απειλητικά προς τον οικισμό και οι κάτοικοι και οι παραθεριστές συγκεντρώνονται στο λιμάνι προκειμένου να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή.

Η επιχείρηση εκκένωσης είναι σε πλήρη εξέλιξη και σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι το πρώτο ferry boat προκειμένου να παραλάβει πολίτες. Λίγο αργότερα, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές, θα προσεγγίσει το λιμάνι και δεύτερο ferry boat.

Όλοι θα μεταφερθούν στα Λουτρά Αιδηψού.

Μήνυμα από το 112

Μάλιστα, νέο μήνυμα στάλθηκε από 112 το απόγευμα της Παρασκευής στους κατοίκους της Λίμνης για να εκκενώσουν άμεσα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat.

Περισσότερα έτσι από 1.000 άτομα αναμένεται να φύγουν από τη θάλασσα με δύο ferry boats.

Κάηκαν σπίτια

Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στην Εύβοια, καθώς μετά από αναζωπυρώσεις, η φωτιά απειλεί να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο και να κάψει ό,τι δεν έκαψε τις προηγούμενες ημέρες.

Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Δάφνη, όπου σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ το μέτωπο κινείται και πάλι προς την Μουρτιά που έχει εκκενωθεί.
Νωρίτερα, οι φλόγες είχαν περικυκλώσει και τις Κεχριές, οι οποίες εκκενώθηκαν, όπως και τα υπόλοιπα χωριά μέχρι το Μαντούδι.

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει και για τις Ροβιές, καθώς οι φλόγες «επέστρεψαν» και πάλι εκεί.

Στο χωριό υπάρχει ένα πρατήριο καυσίμων που απειλείται καθώς και πολλά ελαιόδενδρα. Οι κάτοικοι του χωριού τρέχουν να γλιτώσουν τις περιουσίες τους. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη καθώς έχει περάσει στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού με τα πύρινα μέτωπα να έχουν, ουσιαστικά, ενωθεί. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη φωτιά έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις ημέρες από τη Δάφνη του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Νωρίτερα, ύστερα από εντολή της Πολιτικής Προστασίας εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι Εύβοιας υπό τον συντονισμό του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας θα μεταφερθούν στην Χαλκίδα για να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Νοσοκομείο που έχει τεθεί από προχθές σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.

Δύο από τους γιατρούς θα ενισχύσουν τα δύο ασθενοφόρα που παραμένουν σε ασφαλές σημείο στην περιοχή προκειμένου να καλύψουν τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.