Γεννηματά από Βαρυμπόμπη – «Σήμερα στην Ελλάδα σου κόβεται η ανάσα»

Η Φώφη Γεννηματά επισκέφτηκε το Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» του Πυροσβεστικού Σώματος, στη Βαρυμπόμπη. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι δεν είναι ώρα απόδοσης για τις κυβερνητικές ευθύνες ωστόσο σημείωσε ότι η ευθύνη της Πολιτείας δεν σταματά στην εκκένωση περιοχών.

Για παταγώδη αποτυχία του συστήματος πολιτικής προστασίας έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στο Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» του Πυροσβεστικού Σώματος, στη Βαρυμπόμπη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε παράλληλα ότι δεν είναι ώρα απόδοσης για τις κυβερνητικές ευθύνες ωστόσο σημείωσε ότι η ευθύνη της Πολιτείας δεν σταματά στην εκκένωση περιοχών.

Τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η καταστροφή συνεχίζεται, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Σήμερα στην Ελλάδα σου κόβεται η ανάσα. Όχι μόνο από τον καπνό, αλλά από την απογοήτευση».

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Η καταστροφή συνεχίζεται και εδώ και σε πολλές περιοχές της χώρας. Καταστροφή στο περιβάλλον, στα σπίτια των ανθρώπων, στις επιχειρήσεις, στις καλλιέργειες, στους κόπους μιας ζωής.

»Τώρα είναι ώρα μάχης, που δίνουν αξιέπαινα και φιλότιμα -με όλες τους τις δυνάμεις- πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης. Έχουν την πλήρη στήριξή μας. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά ας σταματήσει τις δικαιολογίες.

»Γνώριζαν ότι έρχονται οι δυσκολίες και δεν είχαν ούτε μέτρα πρόληψης, ούτε σχέδιο αποτελεσματικό για την αντιμετώπισή τους. Προτεραιότητα, πράγματι, είναι η ανθρώπινη ζωή. Αλλά, η ευθύνη της πολιτείας δεν σταματά στην εκκένωση των περιοχών. Είναι φανερό ότι το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας απέτυχε παταγωδώς.

»Σήμερα στην Ελλάδα σου κόβεται η ανάσα. Όχι μόνο από τον καπνό, αλλά από την απογοήτευση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk