Στους ρυθμούς του Λιονέλ Μέσι χορεύει όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη τις τελευταίες ώρες μετά την απόφαση του να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα.

Ο άνθρωπος που συνδύασε περισσότερο από κάθε άλλον το όνομα του με την χρυσή εποχή του συλλόγου από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται εκτός Βαρκελώνης και όπως είναι λογικό, το επόμενο ερώτημα είναι, σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου.

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ μετά την κατάκτηση του Copa America, στις διακοπές του, ζύγισε τα δεδομένα, και αποφάσισε να μην συνεχίσει την καριέρα του στους Μπλαουγκράνα, διαψεύδοντας τα σενάρια των προηγούμενων ημερών, που ανέφεραν ότι οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε νέο πενταετές συμβόλαιο.

Πλέον, η μεταγραφολογία αρχίζει για την επόμενη ομάδα του Pulga και εμείς σας παρουσιάζουμε του πιθανούς προορισμούς του, με τον Μέσι να αξιώνει συμβόλαιο 100 εκατ. ευρώ.

Μάντσεστερ Σίτι

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα το περασμένο καλοκαίρι, φάνταζε το απόλυτο φαβορί για να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι, αφού έγινε γνωστή η επιθυμία του να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα. Έναν χρόνο μετά, φαίνεται τα πράγματα να έχουν αλλάξει άρδην.

Η Πρωταθλήτρια Αγγλίας απέκτησε τον Τζακ Γκρίλις από την Άστον Βίλα, με μεταγραφή ρεκόρ για το αγγλικό ποδόσφαιρο, ενώ Νο1 στόχος της είναι ο Χάρι Κέιν για την ενίσχυση της επιθετική της γραμμής, μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Αγουέρο.

Ωστόσο, ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας φαντάζει την δεδομένη στιγμή αρκετά δύσκολη περίπτωση. Η Τότεναμ του έχει καταστήσει σαφές, ότι δεν πωλείται, εκτός αν οι Πολίτες ικανοποιήσουν τις οικονομικές της απαιτήσεις. Τα 170 εκατ. ευρώ είναι πολλά ακόμα και για την Μάντσεστερ Σίτι, και το ενδεχόμενο να στραφεί στην περίπτωση του ελεύθερου, πλέον Μέσι, μοιάζει πιθανή, έτσι ώστε να σμίξει και πάλι με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Παρί Σεν Ζερμέν

Η γαλλική ομάδα έχει κινηθεί πολύ έξυπνα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Έχει ανακοινώσει ήδη την απόκτηση των Ντοναρούμα, Σέρχιο Ράμος και Χακίμι, φτιάχνοντας μια πραγματική super team. Πάντα, όμως, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, και η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο φαντάζει ικανή να ενεργοποιήσει ακόμα μια μεταγραφική βόμβα.

Όπως και στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί μπορεί να ικανοποιήσει τα οικονομικά «θέλω» του Μέσι, ωστόσο σύμφωνα με την έκθεση της Equipe πρέπει να προβεί σε πωλήσεις 180 εκατ. ευρώ για να μην έχει προβλήματα με το FFP. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ καλοβλέπει την περίπτωση να ανταμώσει και πάλι με τον Νεϊμάρ, μετά την θητεία του με την Μπαρτσελόνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτο μέλημα της γαλλικής ομάδας είναι να ανανεώσει με τον Κίλιαν Εμπαμπέ.

Tσέλσι

Η κατάκτηση του Champions League έχει ανοίξει την όρεξη της Τσέλσι. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ μετά από το εξαιρετικό finish της προηγούμενης σεζόν θέλει να επανέλθει και στην κορυφή της Premier League. Οι Μπλε βρίσκονται σε αναζήτηση επιθετικού, με μεταγραφικά σενάρια των προηγούμενων ημερών να την μπλέκουν με τους Χαάλαντ και Λουκάκου.

Ωστόσο, μετά το το άκουσμα της είδησης ότι ο Μέσι είναι ελεύθερος, ίσως να αλλάξουν τα σχέδια της. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει τον τρόπο να πυροδοτεί μεγάλες μεταγραφικές βόμβες και δεν αποκλείεται οι Πρωταθλητές Ευρώπης να κινηθούν για την απόκτηση του.

Το ενδεχόμενο του MLS

Και στη συνέχεια υπάρχει η επιλογή MLS, η οποία εξετάστηκε ακόμη και στη συμφωνία με τη Βαρκελώνη. Αλλά η ιδέα ήταν να παίξω εκεί αργότερα, σε δύο ή τρεις σεζόν. Αλλά ο Μέσι είναι ακόμα 34 ετών και θέλει να να συνεχίζει για μερικά χρόνια να ανταγωνίζεται τους κορυφαίους συλλόγους του πλανήτη.