Δύσκολες στιγμές βιώνει η χώρα. Οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές συνεχίζουν να κατακαίουν ό,τι βρίσκουν στο διάβα τους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη από αέρος και γης για να περιορίσουν τα μέτωπα ωστόσο η πύρινη λαίλαπα μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Αττική, Εύβοια, Ηλεία και Φωκίδα έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν καεί και συνεχίζουν να καίγονται, πολίτες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια και τις περιουσίες τους, ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους και κάνεις δεν ξέρει πώς και πότε θα τελειώσει αυτή η τραγωδία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα τις τελευταίες ώρες εντοπίζεται στην Βαρυμπόμπη, την Αγία Άννα, το Χελιδόνι και στα χωριά Ελαία και Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα, στη Βαρυμπόμπη λίγο πριν τις 19:00 ζητήθηκε εκκένωση του Κρυονερίου, των Αφιδνών και του Κοκκινόβραχου και της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Η φωτιά βρίσκεται εκτός ελέγχου και η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, μάλιστα στη Δροσοπηγή καίγονται σπίτια ενώ οι πληροφορίες του Open αναφέρουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Επίσης, η πύρινη λαίλαπα κατακαίει και τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου. «Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη έχει φτάσει στα ανάκτορα στο βασιλικό κτήμα μέσα» δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός στον ΣΚΑΪ.

Δραματική είναι η κατάσταση και στην Εύβοια. Λίγο πριν τις 17:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Αγία Άννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία και Αγκάλη Ευβοίας. Η μεγάλη μάχη με τη φωτιά δίνεται σε τρία μέτωπα τα οποία προχωρούν ανεξέλεγκτα πλέον προς διάφορες κατευθύνσεις κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά απειλώντας να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα.

Στην Ηλεία η μεγάλη φωτιά που μαίνεται αυτή τη στιγμή, έχει δύο μεγάλα πύρινα: ένα στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι και το δεύτερο προς την περιοχή Λάλα. Και στα δύο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα κατοίκους από κοινότητες που έπρεπε να εκκενωθούν, ενώ έγκαιρα εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας.

Στη Φωκίδα η πυρκαγιά στην Ελαία και την Καλλιθέα κινείται ανεξέλεγκτα. «Ξεκίνησε από την Ελαία όπου έκαψε σπίτια, κατευθύνθηκε στη συνέχεια στην Καλλιθέα, όπου επίσης έκαψε σπίτια και τώρα ισχυροί άνεμοι την οδηγούν νότια προς τον Άγιο Σπυρίδωνα», υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ την ίδια στιγμή το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει τα 6 χιλιόμετρα.

Οι εικόνες από την τραγωδία έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, που παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.