Κουτσούμπας για πυρκαγιές – Είναι ώρα μάχης, αλληλεγγύης αλλά και προβληματισμού

Ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή του προς τους πυρόπληκτους πολίτες

Την πλήρη στήριξη του ΚΚΕ στους πυρόπληκτους πολίτες εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με δήλωσή του, τόνισε ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, οι βουλευτές του και οι εκλεγμένοι σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, είναι σε θέσεις μάχης, στα πύρινα μέτωπα, δίπλα στον λαό που δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά.

«Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως τώρα, «είναι ώρα μάχης για την κατάσβεση των πυρκαγιών που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, τις λαϊκές περιουσίες, που απειλούν ανθρώπινες ζωές».

Τόνισε επίσης ότι «είναι ώρα αλληλεγγύης και διεκδίκησης, για να μη μείνει κανένας μόνος, για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, για την απαραίτητη κρατική στήριξη, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να ξανασταθούν στα πόδια τους».

Προσέθεσε, ωστόσο, πως «είναι και ώρα προβληματισμού, γιατί για μία ακόμη χρονιά φάνηκε η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε ότι, για μία ακόμη χρονιά, «οι εκκλήσεις του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση για λήψη μέτρων, από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, αγνοήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν με τις γνωστές ψεύτικες διαβεβαιώσεις ότι ‘ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος’».

Και κατέληξε πως »δίνουμε όλοι και όλες αυτό τον αγώνα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική