Τιτάνιες προσπάθειες καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της ης πυρκαγιάς που κινείται απειλητικά προς την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο σημείο έχει στηθεί «τείχος» από πυροσβέστες, οχήματα και σκαπτικά που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη.

Παράλληλα, έχει ενεργοποιηθεί και το προληπτικό σύστημα πυρασφάλειας του χώρου αλλά όπως εκτιμούν οι αρχαιολόγοι αυτό δεν μπορεί να σταματήσει τις φλόγες εφόσον μπουν στον αρχαιολογικό χώρο.
«Ότι είναι δυνατόν να γίνει για την προστασία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας και του αρχαιολογικού χώρου από τη φωτιά, γίνεται», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία βρίσκεται στην περιοχή.

Επίσης, σημείωσε ότι «το σύστημα πυροπροστασίας δουλεύει κανονικά, ενώ η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία είναι σε απόλυτο συντονισμό και ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες».

Σύμφωνα με το tempo24, λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ, το πύρινο μέτωπο ξεπερνούσε τα 5 χιλιόμετρα.

Στην περιοχή έγινε εκτεταμένο μπλακ άουτ από τις 22.30, δυσκολεύονταw ακόμα περισσότερο το συντονισμό στις προσπάθειες κατάσβεσης. Σύμφωνα με το ilialive, από την φωτιά κάηκε κομβικό σημείο στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.