Απάντηση στον γρίφο της ταυτότητας του άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός στην Αγία Ρουμέλη Χανίων, δόθηκε χθες Δευτέρα το απόγευμα.

Βρετανός τουρίστας

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το neakriti.gr, πρόκειται για 77χρονο Βρετανό που πραγματοποιούσε πεζοπορία μεταξύ Σούγιας και Αγίας Ρουμέλης. Φως στα αίτια θανάτου αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Τον άτυχο άνδρα βρήκε χθες το πρωί στο μονοπάτι Ε4 από Αγία Ρουμέλη για Σούγια ζευγάρι περιπατητών.

Υπό συνθήκες καύσωνα στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά του στο λιμάνι της Αγίας Ρουμέλης και από εκεί με το πλοίο της γραμμής στη Χώρα Σφακίων, απ’ όπου παρελήφθη το απόγευμα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Οι δύο περιπατητές που παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή πήραν την απόφαση να εξερευνήσουν τον ορεινό όγκο της περιοχής, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα ενώ περπατούσαν στο ύψος της περιοχής Μασχάλη.

Από θερμοπληξία

Αμεσα επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος που διαμένουν στην Αγία Ρουμέλη κι εκείνος ειδοποίησε τις αρχές.

Ο διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Χώρας Σφακίων μαζί με αστυνομικό και άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, μετέβησαν στο σημείο και παρέλαβαν τη σωρό του άτυχου τουρίστα

Πιθανότατα έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία καθώς ο θάνατος του υπολογίζεται ότι επήλθε μέσα στα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα. Η επιχείρηση στήθηκε σε μονοπάτι που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, απόκρημνο και χαρακτηρισμένο ως ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα του Ε4.

Τι εικάζεται πως συνέβη

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σφακίων Μανούσο Χιωτάκη: «όπως διαπιστώθηκε από τα κλειδιά του ενοικιαζόμενου δωματίου που βρέθηκαν, ο άτυχος τουρίστας διέμενε σε τουριστικό κατάλυμα στην Παλαιόχωρα. Εικάζεται ότι έχασε το καραβάκι από Αγία Ρουμέλη για Παλαιόχωρα και ξεκίνησε με τα πόδια για να φτάσει εκεί διασχίζοντας το μονοπάτι Ε4».

Πάντως δεν είχε γίνει δήλωση εξαφάνισής του τα τελευταία εικοσιτετράωρα γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως έκανε μόνος του διακοπές στη νότια Κρήτη.

Η απόφασή του όμως να περπατήσει το ευρωπαϊκό μονοπάτι ημέρες κατά τις οποίες όλες οι νότιες περιοχές των Χανίων βράζουν σε θερμοκρασίες από 38 – 43 βαθμούς Κελσίου, στάθηκε μοιραία για τη ζωή του.

Μόλις πριν ένα μήνα, η 29χρονη Γαλλίδα Βιολέτ Γκιγκανό, έχασε τη ζωή της από θερμοπληξία στο μονοπάτι Ε4 από Ελαφονήσι προς Παλαιόχωρα.

Είχε διασχίσει μόνη της το τμήμα Κριός – Ελαφονήσι, υπό συνθήκες καύσωνα, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και επαρκή ποσότητα νερού και κατέληξε κατά την επιστροφή της, μόλις πέντε λεπτά πριν φτάσει στον προορισμό της.

Πηγή: neakriti.grΑγι