Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε με τον ανεμιστήρα αναμμένο όλη τη νύχτα κατά τη διάρκεια του καύσωνα: Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι ο αέρας μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και κρίσεις άσθματος

Με μεγάλο μέρος της Αγγλίας να αγγίζει τους 33°C σήμερα, πολλοί θα στραφούν στους ανεμιστήρες σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δροσιστούν όταν έρθει για ύπνο.

Ωστόσο, ενώ για πολλούς αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να παραμείνετε δροσεροί για σύντομο χρονικό διάστημα, τι κρατάτε τον ανεμιστήρα αναμμένο όλη τη νύχτα μπορεί να έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, σύμφωνα με τις αναφορές του Sleep Advisor.

Και τα νέα δεν είναι καλά για εκείνους που πάσχουν από αλλεργίες ή άσθμα, επειδή η κυκλοφορία του αέρα με έναν ανεμιστήρα μπορεί δε μεταφέρει μόνο δροσερό αέρα – αλλά και γύρη και σκόνη.

Ο Σύμβουλος ύπνου λέει: «Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στον ανεμιστήρα σας. Εάν συλλέγει σκόνη στις λεπίδες, αυτά τα σωματίδια πετούν στον αέρα κάθε φορά που τον ενεργοποιείτε.

Ύπνος με ανοιχτό ανεμιστήρα

Το να κρατάτε τον ανεμιστήρα ενεργοποιημένο όλη τη νύχτα μπορεί να έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, σύμφωνα με τις αναφορές του Σύμβουλου ύπνου.

Το να αφήνετε τον ανεμιστήρα όλη τη νύχτα αναμμένο μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις για το δέρμα σας – καθιστώντας το στεγνό και ξηρό.

Η συνεχής ροή αέρα που βγάζει ο ανεμιστήρας μπορεί επίσης να έχει το ίδιο αντίκτυπο στα μάτια και το στόμα σας – ειδικά σε αυτούς που κοιμούνται έχοντας τον ανεμιστήρα σε μεσαία ένταση.

Ο Σύμβουλος ύπνου προειδοποιεί επίσης ότι ο δροσερός αέρας του ανεμιστήρα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε δυσκαμψία όταν ξυπνάτε το πρωί – ιδιαίτερα αν τοποθετείτε τον ανεμιστήρα στο ύψος του λαιμού και του προσώπου σας.

«Αυτό συμβαίνει επειδή ο συμπυκνωμένος δροσερός αέρας μπορεί να κάνει τους μυς να τεντωθούν και να σφίξουν», εξήγησαν οι ειδικοί.