Με δύο μετάλλια στις αποσκευές της αφήνει την ενδέκατη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα, με τον Τεντόγλου να κατακτά το χρυσό και τον Πετρούνια το χάλκινο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο νέος Ολυμπιονίκης του μήκους, με τον Έλληνα πρωταθλητή να «κλέβει» την κορυφή από τον Κουβανό Ετσεβαρία. Μπορεί στα πέντε πρώτα άλματα να ήταν εκτός μεταλλίων, αλλά κρατούσε το καλύτερο για το τέλος.

Με 8,41 στην έκτη προσπάθεια πέρασε πρώτος και φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του. Αξίζει να σημειωθεί πως η επίδοσή του ήταν ίδια με του Κουβανού συναθλητή του, αλλά ο Τεντόγλου είχε καλύτερο δεύτερο άλμα (8,15 έναντι 8,09).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα στο βάθρο, κατακτώντας αυτή τη φορά το χάλκινο μετάλλιο. Ο Έλληνας «Βασιλιάς» των κρίκων είχε μια μικρή αστάθεια στην προσγείωσή του, γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό για το χρυσό.

Ο Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15.200, με τους Κινέζους Γιανγκ Λιού και Χάο Γιου να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις.

Στις ελληνικές παρουσίες του στίβου, οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου πήραν την πρόκριση για το τελικό του άλματος επί κοντώ, καθώς πέρασαν τα 4,55. Αντίθετα εκτός έμεινε η Ελένη Πόλακ, η οποία κατέλαβε την 19η θέση στο σύνολο με άλμα στα 4,40.

Στα 200μ. η Ραφαέλα Σπανουδάκη σταμάτησε την πορεία της στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε την πρόκριση από τα πρωινά προκριματικά, αλλά δεν τα κατάφερε ένα βήμα πριν τον τελικό.

Η 27χρονη σπρίντερ τερμάτισε ένατη στην δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 23,38 και κατετάγη 23η στο σύνολο.

Οι Χρήστος Φρατζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης έμειναν εκτός τελικού στη σφυροβολία. Ο πρώτος κατετάγη 13ος στο α΄ προκριματικό γκρουπ με επίδοση 72,19 μέτρα και 25ος στο σύνολο, ενώ ο δεύτερος πήρε την δέκατη θέση στο β΄ προκριματικό γκρουπ με καλύτερη βολή στα 73,52 μέτρα και την 22η στο σύνολο.

Η Εθνική ομάδα πόλο νίκησε με 14-5 την Αμερική και τερμάτισε πρώτη και αήττητη στο δικό της όμιλο. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο, με το παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για τις 9:30 το πρωί της Τετάρτης.

 Στην καλλιτεχνική κολύμβηση, το ελληνικό ντουέτο των Πλατανιώτη και Παπάζογλου συγκέντρωση 88,1667 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα και βρίσκεται στην δέκατη θέση του προκριματικού. Αύριο ακολουθεί το τεχνικό, με τις Ελληνίδες να θέλουν να καταλάβουν μια θέση στις πρώτες δώδεκα για να περάσουν στο τελικό.

Οι δύο τελευταίες ιστιοδρομίες στην κατηγορία 470 ανδρών και γυναικών αναβλήθηκαν εξαιτίας της απουσίας των ανέμων. Η Ελλάδα συμμετείχε με τους Μάντη – Καγιαλή και Τσουλφά – Σπανάκη.