Στα στοιχεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αρχικά, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως σήμερα έγιναν ως τώρα 37.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με περίπου 45.000 εμβολιασμούς.

Ακόμα, όπως είπε ο μέσος όρος των ραντεβού ημερησίως για αυτή την εβδομάδα κυμαίνεται στα 40.000. Ερωτηθείς για την πτώση των ραντεβού απάντησε πως είναι αναμενόμενο, μιας και βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο.

Συνολικά 33.000 έφηβοι της ηλικιακής ομάδας 15-17 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εμβολιασμός κατ’ οίκον, όπου όπως είπε μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες κι έγινε ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες.

Η τρίτη δόση του εμβολίου

Σε ερώτηση που δέχθηκε αναφορικά με την τρίτη δόση εμβολίου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απάντησε αρχικά πως πιθανότατα δεν θα χρειαστεί τεστ αντισωμάτων ως κριτήριο για το αν κάποιος θα κάνει τρίτη δόση ή όχι.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η χώρα είναι έτοιμη σε επιχειρησιακό επίπεδο για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της τρίτης δόσης του εμβολίου αν αυτό αποφασιστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ωστόσο, σημείωσε με νόημα πως μέχρι στιγμής απόφαση για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου δεν έχει παρθεί σε καμία χώρα της ΕΕ.

Δείτε όσα είπε