Στον τρίτο θάλαμο των φυλακών της Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος προφυλακίστηκε για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άλλοτε κορυφαίος ηθοποιός θα βρίσκεται στον ίδιο θάλαμο με τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς και ακόμα 18 κρατούμενους. Μάλιστα, όπως φαίνεται θα βρίσκονται και αρκετά κοντά, αφού θα τους χωρίζει μόλις ένα κρεβάτι.

Σύμφωνα, δε, με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ηθοποιός ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης, μάλιστα αυτό φέρεται να το είπε και στον διευθυντή των φυλακών. Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτή, επιθυμεί να παραμείνει στις φυλακές της Τρίπολης, καθώς φαίνεται πως θεωρεί το περιβάλλον καλό για εκείνον.

Οι υπόλοιποι «γνωστοί» κρατούμενοι

Σημειώνεται ότι στις εν λόγω φυλακές βρίσκονται κρατούμενοι που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα (βιασμοί, παιδεραστία, σεξουαλική παρενόχληση κλπ).

Πρόκειται για ένα σωφρονιστικό κατάστημα, όπου δεν υπάρχουν τα γνωστά κελιά των 3-4 ατόμων, αλλά χώροι όπου κρατούνται 18 – 20 κρατούμενοι μαζί.

Συνολικά, στις φυλακές της Τρίπολης εκτίουν την ποινή τους 110 άτομα.

Μεταξύ αυτών, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, ο ιερέας από τη Μάνη, που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του, ο «παιδεραστής με το βαν», ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση και συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει, και ο «δράκος του Αμαρουσίου» που κρίθηκε πρωτόδικα ομόφωνα ένοχος για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών στο Μαρούσι χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.