Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των μαθημάτων ΓΕΛ, των ειδικών μαθημάτων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και της Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας (αγωνίσματα) των υποψηφίων των επαναληπτικών εξετάσεων για τα ΤΕΦΑΑ έτους 2021 από το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα εξετάσεων μαθημάτων γενικής παιδείας, ομάδων προσανατολισμού και ειδικών μαθημάτων της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό».

  • Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Ομάδα Προσανατολισμού Γενικής Παιδείας).
  • Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στα Αρχαία Ελληνικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), στα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), στη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).
  • Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στην Κοινωνιολογία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας) και στην Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
  • Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στην Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας) και στην Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ώρα έναρξης εξέτασης για όλα τα παραπάνω μαθήματα ορίζεται στις 16.00 μ.μ. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται τριάντα λεπτά, τουλάχιστον, πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων, ανεξαρτήτως της κατηγορίας με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων. Εξετάζονται στην ίδια ύλη και θέματα με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων και διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις.

Σχετικά με τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα:

  • Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, εξεταζόμενο μάθημα είναι τα Αγγλικά, με ώρα έναρξης εξέτασης τις 16.00.
  • Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, το Ελεύθερο Σχέδιο στις 13.30.
  • Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, το Γραμμικό Σχέδιο στις 13.30.
  • Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, τα Γερμανικά στις 12.00 και τα Ιταλικά στις 16.00.
  • Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, τα Γαλλικά στις 16.00.
  • Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, τα Ισπανικά στις 12.00 και η Αρμονία στις 17.00.
  • Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ο Έλεγχος Μουσικών και Ακουστικών Ικανοτήτων στις 17.00.
  • Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, η Μουσική Αντίληψη και Γνώση στις 17.00.
  • Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία στις 16.00.

Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται και στις παραπάνω εξετάσεις τριάντα λεπτά, τουλάχιστον, πριν από την έναρξη.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

– Των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες.

– Των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες.

– Του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

– Για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία», η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2 με 6 λεπτά για κάθε υποψήφιο.

– Για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30 λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια δύο ωρών.

Ως προθεσμία διεξαγωγής επαναληπτικής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων ΓΕΛ & ΕΠΑΛ για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2021-22, ορίζεται το διάστημα από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Έλληνες του εξωτερικού και τέκνα Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων μαθημάτων γενικής παιδείας, ομάδων προσανατολισμού και ειδικών μαθημάτων, των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό» για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έτους 2021 καθώς και η προθεσμία υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ https://www.minedu.gov.gr/.

Εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές ανάγκες

Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της παραπάνω κατηγορίας εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επιτροπή που θα λειτουργήσει σε Κέντρο, το οποίο θα οριστεί με νεότερη υπουργική απόφαση. Για την παραλαβή του Δελτίου Εξεταζομένου και για τον τόπο εξέτασης, λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση πριν την έναρξη των εξετάσεων από τη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘ.

Τόπος εξέτασης

Οι εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα της κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό» διενεργούνται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τη δήλωση του κάθε υποψηφίου.

Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το Δελτίο Εξεταζομένου τους από το εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα προσέλθουν για εξετάσεις, την ημέρα έναρξης των εξετάσεων, και το οποίο θα γνωστοποιηθεί με σχετικό δελτίο Τύπου.

Στο ίδιο Δελτίο Τύπου θα γνωστοποιηθεί ο τόπος εξέτασης των ειδικών και των μουσικών μαθημάτων, καθώς και ο τόπος εξέτασης των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.