Μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά πάνω από 2.000, είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.156 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Σημειώνεται ότι τις Δευτέρες ανακοινώνονται σταθερά λιγότερα κρούσματα από τις υπόλοιπες ημέρες, αφού πρόκειται για τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ που διενεργήθηκαν χθες Κυριακή, όπου τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Για ακόμα μια μέρα η Αττική έχει πολύ λιγότερα από τα μισά κρούσματα του κορωνοϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα 615 μολύνσεις. Έντονη ανησυχία, ωστόσο, προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 214.

Σταθερά στο «κόκκινο» για πολλοστή μέρα στη σειρά βρίσκεται η Κρήτη, με το Ηράκλειο να «δίνει» 122 κρούσματα, τα Χανιά 106 και το Ρέθυμνο 30.

Ακόμα, 81 κρούσματα καταγράφει η Ρόδος. 77 η Αχαΐα, 35 η Εύβοια και 33 η Κοζάνη.

Τέλος, 121 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Δείτε αναλυτικά: