Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (29/7), με τον Έλληνα τενίστα να φτάνει στους «16» στο απλό και στους «8» στο μεικτό διπλό με την Μαρία Σάκκαρη.

Ο 22χρονος μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει στο βάθρο ωστόσο απόλαυσε την εμπειρία της συμμετοχής στη διοργάνωση.

To απόγευμα της Κυριακής (1/8) έκανε μια ανάρτηση στο Instagram και αναφέρθηκε στην εμπειρία που αποκόμισε αγωνιζόμενος με το εθνόσημο στο στήθος. Συγκεκριμένα, κοινοποίησε μια φωτογραφία από τον αγώνα με τον Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ και έγραψε: «Κερδίζεις ή χάνεις, αυτές οι στιγμές ως αθλητής μένουν μαζί σου όσο μεγαλώνεις. Η εκπροσώπηση της πατρίδας μου της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν μια απίστευτη εμπειρία».

Θυμίζουμε ότι η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκαν στα προημιτελικά του μεικτού γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 σετ από τους Αυστραλούς Μπάρτι και Πιρς. Το παιχνίδι κρίθηκε στο tie break με το δίδυμο της Αυστραλίας να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμο και να παίρνουν την πολύτιμη νίκη.

Στο μονό ο σπουδαίος Έλληνας τενίστας αποκλείστηκε από τον Γάλλο Ουγκό Ουμπέρ με 2-1 σετ (2-6, 7-6, 6-2). Πλέον, κοιτά τον επόμενο αγώνα μακριά από το Τόκιο στις 9 Αυγούστου στο Τορόντο για το Rogers Cup.