Ευθύνες στο Ιράν επιμένει να επιρρίπτει το Τελ Αβίβ για τη φονική επίθεση σε τάνκερ ισραηλινών συμφερόντων στη θάλασσα του Ομάν, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους δύο μέλη του πληρώματος, ένας Ρουμάνος και ένας Βρετανός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιαΐρ Λαπίντ, η χώρα του θα απαιτήσει «σκληρή απάντηση», ενώ παράλληλα θα φέρει το θέμα στον ΟΗΕ, ζητώντας ήδη για το σκοπό αυτό στήριξη από τις συμμαχικές χώρες. Και ειδικά από τη Βρετανία, δεδομένου πως ένας από τους νεκρούς ήταν Βρετανός πολίτης.

Στην περιοχή μετέβησαν άμεσα αμερικανικές δυνάμεις υπό το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στο πετρελαιοφόρο, το οποίο πιθανότατα επλήγη από μη επανδρωμένο αεροσκάφος. «Ειδικοί στα εκρηκτικά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού βρίσκονται στο πλοίο για να βεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει επιπλέον κίνδυνος για το πλήρωμα και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μια έρευνα για την επίθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των αμερικανικών δυνάμεων.

Για την ώρα ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο τάνκερ Mercer Street, όμως το Ισραήλ από την πρώτη στιγμή «έδειξε» την Τεχεράνη, ενώ και ειδικοί αναλυτές θεωρούν πως πρόκειται για αντίποινα στον σκιώδη πόλεμο που μαίνεται μεταξύ των δύο δυνάμεων.
Στο Ιράν, το αραβόφωνο δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης επικαλέστηκε «ενημερωμένες πηγές στην περιοχή», που επιβεβαίωναν πως η επίθεση ήταν μια απάντηση σε μια «πρόσφατη ισραηλινή επίθεση» στη Συρία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.