Με ένα ξέσπασμα στην 3η περίοδο οι Αμερικανοί επικράτησαν έυκολα της σκληροτράχηλης Τσεχίας με 119-84.

Οι Τσέχοι, που μας απέκλεισαν στο Προολυμπιακό του Καναδά, στάθηκαν πολύ καλά για ένα ημίχρονο, ένα σερί των ΗΠΑ όμως ήταν αρκετό για να έρθει η νίκη. Η ομάδα του Γκίνζμπουργκ ξεκίνησε καταπληκτικά το παιχνίδι και με τρομερό μπάσκετ κατάφερε να σοκάρει τους Αμερικανούς, που στην αρχή ψαχνόντουσαν. Μάλιστα, οι Τσέχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο, ευρισκόμενοι μπροστά στο σκορ, με 25-18.

Χτυπώντας στο ζωγραφιστό και με σωστή κυκλοφορία της μπάλας ο Σατοράνσκι και η παρέα του έβαλε από την αρχή δύσκολα στον Πόποβιτς. Ο coach Pop κατάφερε να αφυπνίσει τους παίκτες του, οι οποίοι στην 2η περίοδο έβγαλαν όλες τις πτυχές του ταλέντου τους. Με καλή άμυνα και κλεψίματα, που οδήγησαν σε γρήγορα καλάθια στον αιφνιδιασμό, οι Αμερικανοί πέρασαν μπροστά στο σκορ, δίχως να καταφέρουν να αποκτήσουν όμως διψήφια διαφορά. Το πείσμα των Τσέχων, σε συνδυασμό με την ευστοχία του Μπλέικ Σλιμπ έξω από τα 6,75, είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 47-43 υπέρ των Αμερικανών.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, με τις 2 ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Αυτό άλλαξε στα μισά της 3ης περιόδου, με την ευστοχία των Αμερικανών να κρίνει ουσιαστικά το παιχνίδι. Οι Ντουράντ και Τέιτουμ πήραν μπρος και δεν μπορούσε να τους σταματήσει κανείς. Με απανωτά τρίποντα και καταπληκτική άμυνα ψηλά, οι 2 σούπερ σταρ πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και με επιμέρους σκορ 35-17, η 3η περίοδος έκλεισε με 82-60. Μάλιστα, ο Ντουράντ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Team USA, σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 4η περίοδος απέκτησε τυπική μορφή, με τους παίκτες της Team USA, να διευρύνουν το προβάδισμα τους και να κάνουν επίδειξη δύναμης. Ο ρυθμός χαλάρωσε, οι δύο προπονητές επιστράτευσαν τους παίκτες με τα λιγότερα λεπτά συμμετοχής και κάπως έτσι το τελικό σκορ ήταν 119-84 υπέρ των Αμερικάνων. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ. Ο άσος των Μπόστον Σέλτικς σημείωσε 27 πόντους σε 24 λεπτά συμμετοχής. Μεγάλη εμφάνιση από τον Κέβιν Ντουράντ με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ 13 πόντους και 5 ασίστ πρόσθεσε ο Ζακ ΛαΒίν, με τον ΤζαΒέιλ ΜακΓκί να πετυχαίνει 10 πόντους σε μόλις 4 λεπτά που αγωνίστηκε.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπλέικ Σιλμπ σημείωσε 17 πόντους και Όντρεϊ Μπάλβιν 15. Μεστή παρουσία από τον Τόμας Σατοράνσκι. Ο γκαρντ των Σικάγο Μπουλς είχε 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ πρόσθεσε ο Γιαν Βέσελι.

Η Team USA τώρα περιμένει τις διασταυρώσεις για να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά του τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 47-43, 82-60, 119-84