Ο Φερστάπεν ήταν ταχύτερος στις δύο πρώτες περιόδους των κατακτήριων δοκιμών, αλλά ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε όταν έπρεπε και πήρε την pole position στην πίστα της Ουγγαρίας.

Στην δεύτερη θέση ο Βάλτερι Μπότας, τρίτος ο Ολλανδός της Red Bull.

Ήταν η 101η πρώτη pole position στην καριέρα του Βρετανού της Mercedes και η δεύτερη συνεχόμενη στην πίστα του Ουγγαρόρινγκ.

Q1

Η πρώτη περίοδος των κατακτήριων δοκιμών δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις, με εξαίρεση τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Τζορτζ Ράσελ με την Williams.

Ο Φερστάπεν ολοκλήρωσε πρώτος με 1:16,214, αφήνοντας 0.210 πίσω του τον Χάμιλτον και 0.355 τον Μπότας.

Οι Τσουνόντα, Ράσελ, Λατίφι και Μαζέπιν έμειναν εκτός διαδικασίας, ενώ ο Μικ Σουμάχερ δεν έτρεξε καν, καθώς η HAAS δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει τις ζημιές που υπέστη το μονοθέσιο, από την σύγκρουση του Γερμανού στα πρωινά ελεύθερα δοκιμαστικά.

Q2

Η δεύτερη περίοδος σημαδεύτηκε από το ατύχημα του Κάρλος Σάινθ στην τελευταία στροφή της πίστας, 6:20 για το τέλος της διαδικασίας, το οποίο επέφερε την ολιγόλεπτη διακοπή.

Ο Φερστάπεν έκανε ξανά τον ταχύτερο χρόνο με 1:15,650, με τους Νόρις και Γκασλί να κάνουν την έκπληξη και να ολοκληρώνουν στην πρώτη τριάδα.

Χάμιλτον και Μπότας έμειναν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Ολλανδό, με τον Φινλανδό να χρησιμοποιεί την μεσαία γόμα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που έβαλαν την πιο μαλακή.

Οι Ντανιέλ Ρικάρντο, Λανς Στρολ, Κίμι Ραϊκόνεν, Αντόνιο Τζιοβινάτσι και Κάρλος Σάινθ έμειναν εκτός της τελικής δεκάδας, που θα διεκδικήσει την pole position.

Q3

Ο Λιούις Χάμιλτον έθεσε από νωρίς τον τόνο στη τρίτη περίοδο των κατακτήριων δοκιμών και με χρόνο 1:15,419 απέκτησε εξ αρχής προβάδισμα από τους αντιπάλους του.

Ο Μπότας ήταν 0,315 πίσω και ο Φερστάπεν 0,421. Οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να απειλήσουν για την πρώτη θέση, με τον τέταρτο Πέρες να βρίσκεται ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Χάμιλτον.

Στην δεύτερη προσπάθεια των οδηγών δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάκτησε την τέταρτη pole position της σεζόν, όσες και ο ανταγωνιστής του για τον τίτλο, Mαξ Φερστάπεν.

Ο Χάμιλτον θα έχει δίπλα του στην εκκίνηση τον Βάλτερι Μπότας, με τον Ολλανδό της Red Bull να ξεκινά από την τρίτη θέση.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 16:00.