Εναν νέο εμπορικό και τουριστικό πόλο που θα αναβαθμίσει την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε υψηλών προδιαγραφών προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα επιδιώξει να δημιουργήσει η Lamda Development στο Ελληνικό. Η ανάπλαση του παράκτιου μετώπου του Ελληνικού, μήκους 3,5 χιλιομέτρων, αποτελεί μια ξεχωριστή ανάπτυξη με προϋπολογισμό που θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ.

Τα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν το 2022 και το μεγαλύτερο μέρος τους θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην πρώτη πενταετία της επένδυσης. Στο κέντρο αυτής της ανάπλασης θα δημιουργηθεί μια αμμώδης παραλία, μήκους 1 χλμ., μια ακρογιαλιά προσβάσιμη σε όλους, ενώ μπροστά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, όπου θα βρίσκεται και ο Marina Tower, θα δεσπόζει η Marina Galleria.

Θα ενώνεται με το Μητροπολιτικό Πάρκο

Ενα δίκτυο ανεμπόδιστων διαδρομών περιπάτου, ποδηλάτου και μέσων μαζικής μεταφοράς, μήκους 50 χλμ., θα ενώνει το παράκτιο μέτωπο με το Μητροπολιτικό Πάρκο και τις υπόλοιπες περιοχές της ανάπτυξης.

«Οραμά μας είναι η παραλιακή ζώνη του Ελληνικού, μήκους 3,5 χιλιομέτρων, να αναδειχθεί στο ομορφότερο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και να γίνει αγαπημένος προορισμός ψυχαγωγίας, άθλησης, χαλάρωσης και διασκέδασης για όλους, αλλά και ένας νέος εμπορικός και τουριστικός πόλος που θα δημιουργήσει πλούτο για τη χώρα» ανέφερε, κατά τη δεύτερη στη σειρά παρουσίαση του έργου του Ελληνικού, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, επισημαίνοντας ότι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου θα οδηγήσει σε τουρισμό υψηλής ποιότητας 12 μήνες τον χρόνο.

Τι θα περιλαμβάνει η Marina Galleria

Σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma & Associates, η Marina Galleria, έκτασης 22.000 τ.μ., θα είναι ένα από τα αρχιτεκτονικά τοπόσημα του Ελληνικού. Ο σχεδιασμός της σε δύο επίπεδα, με λιτές γραμμές και μια κυματιστή στέγη εμπνευσμένη από τα πανιά των σκαφών που πλέουν στις ελληνικές θάλασσες, βρίσκεται σε αρμονία με το ελληνικό τοπίο. Η επένδυση θα ανέλθει σε 100-125 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από τη Lamda.

Η Marina Galleria θα ανοίξει τις πόρτες της το 2025 και εκτιμάται ότι στον πρώτο χρόνο λειτουργίας θα υποδεχθεί 7 εκατ. επισκέπτες. Θα φιλοξενεί 30 εστιατόρια και καφέ και 70 εμπορικά καταστήματα.

Στα έργα εντάσσεται, επίσης, η ανάπλαση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, η οποία θα διαθέτει 400 θέσεις ελλιμενισμού, κερδίζοντας εξέχουσα θέση στον χάρτη του παγκόσμιου θαλάσσιου τουρισμού. Τον χάρτη των έργων θα ολοκληρώσουν δύο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακές μονάδες σε συνεργασία με τον όμιλο ΤΕΜΕΣ.