Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην ιταλική Βουλή κατά τη διαμαρτυρία βουλευτών κατά του «green pass», ένα από τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κοροναϊού. Όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο, βουλευτής κυνηγήθηκε από μέλη της ασφάλειας του κοινοβουλίου, ενώ άλλοι βουλευτές κρατούσαν αυτοσχέδιες ταμπέλες που έλεγαν «Όχι στο green pass».

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, στην Ιταλία αποφασίστηκε ότι από τον επόμενο μήνα οι πολίτες θα πρέπει να παρουσιάζουν αποδείξεις ότι έχουν εμβολιαστεί για να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσίες ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το «green pass» είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που δείχνει ότι κάποιος έχει κάνει έστω μία δόση του εμβολίου, είναι αρνητικός σε τεστ κοροναϊού ή έχει νοσήσει. Από τις 6 Αυγούστου, το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα χρειάζεται σε γυμναστήρια, πισίνες, στάδια και γήπεδα, μουσεία, σπα, καζίνο και σινεμά.

Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είπε στους δημοσιογράφους ότι «Το «green pass» είναι κομβικό αν θέλουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ανοιχτές».