H αποστολή του εξ αρχής ήταν δύσκολη. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει να ανατρέψει ποτέ ήττα με 2+ γκολ στην Ευρώπη. Κόντρα στην Αστάνα έφτασε πολύ κοντά στο να το πραγματοποιήσει.

Προηγήθηκε με 2-0, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και όλα έδειχναν ότι η διαδικασία των πέναλτι θα έκρινε ποια ομάδα θα έπαιρνε την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Ωστόσο, η κεφαλιά του Μπίτρι στο τελευταίο λεπτό της παράτασης έγειρε την πλάστιγκα προς στην Αστάνα και της έδωσε την πρόκριση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυναμικά. Ήθελε από νωρίς να σημειώσει ένα τέρμα, το οποίο θα αναπτέρωνε τις ελπίδες του για πρόκριση. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν κυρίαρχη, είχε φτάσει την κατοχή μέχρι και στο 83%, ο Μαντσίνι ήταν μονίμως απειλή για την άμυνα της Αστάνα, αλλά το 1-0 το πραγματοποίησε ο Μάνος. Μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας της Αστάνα απέκρουσε, αλλά ήρθε ο επιθετικός του Άρη για να δώσει από κοντά προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Από εκεί και πέρα, ο Άρης έριξε τον ρυθμό του. Η Αστάνα δεν φάνηκε ποτέ απειλητική και έτσι μοιραία το σκορ του πρώτου ημιχρόνου παρέμεινε στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ακη Μάντζιου συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Η Αστάνα είχε κυρίως παθητικό ρόλο, αλλά οι Θεσσαλονίκεις δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Καζάκων. Στο 65΄ οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη τους φάση. Ο Νεπογκόντοφ έβγαλε την κεφαλιά του Μπερτόλιο, στην συνέχεια ούτε ο Σάσα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο παίκτης του Αρη ήταν σε θέση οφσαιντ.

Στο 72΄ η Αστάνα φάνηκε απειλητική, αλλά ο Ντένις απέκρουσε το σουτ του Γιουτζένιο σε τετ α τετ. Στο 78 ο Σάσα έκανε το 2-0 για τον Άρη.

Στο 86΄ ο Ματέο Γκαρσία άφησε με 10 παίκτες, μετά την δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρυσε, ενώ στις καθυστερήσεις οι Κιτρινόμαυροι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Μπερτόλιο, αλλά ο παίκτης του Άρη δέχθηκε κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Κάπως, έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί η κάθε ομάδα έχασε από μια μεγάλη ευκαιρία. Αρχικά στο 100, ο Ντένις πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά Μπίτρι, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, και στην συνέχεια στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Άρη. Ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μάνος δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Ζαρούτσκι, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στην θέση του Νεπογκόντοφ.

Ο τερματοφύλακας της Αστάνα πραγματοποίησε εξαιρετική διπλή επέμβαση στο 113′ και έτσι το ματς οδηγήθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Εκεί που ο Μπίτρι πήρε την κεφαλιά, νίκησε τον Ντένις για το 2-1 και έστειλε του Καζάκους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.