Μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ωστόσο η Άννα Κορακάκη δήλωσε πως είναι ικανοποιημένη από την προσπάθειά της.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια στάθηκε στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισε εξαιτίας του κοροναϊού κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, ενώ έστειλε και το σύνθημα για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Άννα Κορακάκη στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Αισθάνομαι πολύ καλά, περήφανη και χαρούμενη, γιατί στον χώρο μας νιώθω καταξιωμένη. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν πάρα πολύ σπάνιο για το δικό μας άθλημα. Για όσους ξέρουν και παρακολουθούν, σήμερα δεν ήταν στον τελικό οι δύο μεταλλιούχες στο Ρίο που ανέβηκαν μαζί μου στο βάθρο.

Δεν μπήκαν καν στον τελικό. Η κατάσταση με την πανδημία και τον κοροναϊό με επηρέασε πολύ. Οι αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο είχαν την τύχη να ανήκουν σε μεγάλες ομάδες και μπορούσαν και προπονούνταν. Ενάμιση χρόνο δεν είχα κανέναν αγώνα. Αν είχα 4-5 αγώνες περισσότερους θα είχα άλλα αποτελέσματα».

Για την πρώτη της κακή βολή στον τελικό: «Ήμουν καθαρά άτυχη. Είχα 4 από 5 βολές στον κύκλο του 10 και ένα μόνο εννιάρι. Ωστόσο, επειδή μετράνε δεκαδικά οι βολές οι τρεις ήταν πιο κοντά στο 9. Παίζει μεγάλο ρόλο η τύχη. Σε όλον τον τελικό έριξα καλά, αλλά ήμουν άτυχη».

Για το τι γεύση τής αφήνει το Τόκιο: «Απέκτησα πολύ περισσότερη εμπειρία. Δε σου δίνουν τα μετάλλια εμπειρία. Έριχνα πολύ καλά. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί διόρθωσα τα λάθη που είχε εντοπίσει στους μόλις δύο αγώνες που έδωσα το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

Για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι: «Με όλη την κατάσταση και την αναβολή μένουν τρία χρόνια για το Παρίσι. Ξεκινούν και οι προκρίσεις σε λίγο. Ελπίζω να απαλλαγούμε από αυτή την κατάσταση, να ξεκινήσουμε πάλι τους αγώνες και να κατακτήσω ένα μετάλλιο στο Παρίσι, που τόσο πολύ θέλω».