Την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη προκάλεσε νέα καταγγελία που έφτασε στο υπουργείο για κακοδιοίκηση στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αχαρνών.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της Φωτεινής Πιπιλή, είπε ότι χθες πήγε στο γραφείο του καταγγελία ότι στο συγκεκριμένο υποκατάστημα έβαλαν ξαφνικά μια ταμπέλα η οποία ανέγραφε «ότι κλείνει λόγω κορωνοϊού και θα σας ειδοποιήσουμε αργότερα για το πότε θα ανοίξουμε».

«Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού και δεν φιλοτιμήθηκε ένας να τους ειδοποιήσει να μην πάνε στο ραντεβού τους. Ζητώ να γίνει έλεγχος και για αυτό. Δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τους ανθρώπους και να λέμε ότι είμαστε διαφορετικής κατηγορίας πολίτες» είπε. Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό στην Κόρινθο ο κ. Χατζηδάκης έστειλε σαφές μήνυμα πως δεν θα γίνουν ανεκτές ούτε δεσποτικές λογικές ούτε λογικές αδιαφορίας, στηρίζοντας μάλιστα τους εργαζόμενους για τις συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται πολλές φορές να εργάζονται με ευθύνη των προϊσταμένων τους. «Δεν υπήρχαν κομπιούτερ και ειδικά για την Κόρινθο δεν μου φαίνεται καθόλου ανεκτό να αφήνεις τον συνάδελφό σου να ψήνεται με συνεχή ανταλλαγή αλληλογραφίας για να μπει κλιματιστικό. Δεν είναι νοητή η λογική της αδιαφορίας. Έχω δει υπαλλήλους που δίνουν από το υστέρημα του χρόνου τους για να βγει η δουλειά. Αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει και το φαινόμενο της αδιαφορίας», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.