Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δέκα έχουν εγκλωβιστεί εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στη νότια Τουρκία, όπως δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Μπεκίρ Πακντεμιρλί, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην εξάπλωση της φωτιάς γύρω από την πόλη Μαναβγκάτ, που βρίσκεται 75 χιλιόμετρα ανατολικά της Αττάλειας, και σε γειτονικά χωριά.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, ένας 82χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στη διάρκεια της εκκένωσης της περιοχής Κεπεζμπελένι, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μαναβγκάτ, ενώ δέκα άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι στο γειτονικό φράγμα Οϊμαπινάρ.

Ομάδες διασωστών βρίσκονται καθ’ οδόν για να τους εντοπίσουν, σημείωσε ο ίδιος.

Οι αρχές εκκένωσαν 18 χωριά και περιφέρειες της Αττάλειας, ενώ 16 ακόμη χωριά εκκενώθηκαν στις γειτονικές επαρχίες Άδανα και στη Μερσίνη, πρόσθεσε ο υπουργός.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν απανθρακωμένες κατοικίες και κατοίκους να φεύγουν για να σωθούν καθώς πυροσβέστες υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα μάχονταν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Πηγή: ΑΠΕ