Η Εθνική ομάδα πόλο επικράτησε δύσκολα με 10-9 της Ιαπωνίας στην τρίτη αγωνιστική ημέρα του Ολυμπιακού τουρνουά και εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του πρώτου ομίλου με πέντε βαθμούς, όσους έχει και η Ιταλία.

Το ελληνικό δίδυμο του τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη γνώρισαν τον αποκλεισμό στους «8» του μεικτού από την Αυστραλία των Μπάρτι/Πιρς. Οι Αυστραλοί πήραν το πρώτο σετ με 6-4, οι Έλληνες ισοφάρισαν με το ίδιο σκορ, αλλά στο τρίτο και καθοριστικό σετ ηττήθηκαν με 10-6.

Εντυπωσιακός ήταν ο Στέφανος Ντούσκος στο απλό σκιφ της κωπηλασίας, με τον Έλληνα πρωταθλητή να τερματίζει πρώτος στη δεύτερη ημιτελική σειρά με επίδοση 6:41,61, χρόνος που του δίνει ελπίδες για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο τελικό του αγωνίσματος.

Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ της κωπηλασίας, καθώς τερμάτισαν στην πέμπτη θέση με χρόνο 6:57,11.

Η Αννέτα Κυρίδου τερμάτισε έκτη στη πρώτη ημιτελική σειρά του απλού σκιφ της γυναικείας κωπηλασίας με χρόνο 7:40,81 και πλέον θα παλέψει για τις θέσεις κατάταξης 7-12.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Άννα Κορακάκη στα 25μ. πιστόλι της σκοποβολής, με την Ελληνίδα ολυμπιονίκη να πετυχαίνει επίδοση 294/300 και να κατακτά τη δεύτερη θέση στο προκριματικό γύρο του αγωνίσματος. Η συμμετοχή της στον τελικό θα οριστικοποιηθεί αύριο, μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου προκριματικού.

Στην κολύμβηση, η ελληνική συμμετοχή στο μεικτό 4χ100 κατέλαβε την ενδέκατη θέση στο σύνολο, αλλά συνδύασε την κούρσα με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, σημειώνοντας χρόνο 3:44,77, με το προηγούμενο να γίνεται στις 30 Μαϊου στο ΟΑΚΑ, με 3:45,38. Την ελληνική ομάδα συνέθεταν οι Απόστολης Χρήστου, Κώστας Μερετσόλιας, Άννα Ντουντουνάκη και Νόρα Δράκου.

Η 47χρονη Ευαγγελία Ψάρρα αποκλείστηκε στην φάση των «64» στην τοξοβολία. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στην 6η της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, γνώρισε την ήττα από την Εν Τσία Λιν με 6-4.

Άνοδος στην κατάταξη για τους Μάντη – Καγιαλή, με το ελληνικό δίδυμο να ανεβαίνει στη τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας. Στις δύο σημερινές ιστιοδρομίες κατέλαβαν την 3η και 15η θέση, έχοντας συνολικά 14 βαθμούς ποινής.

Η Βασιλεία Καραχάλιου έπεσε στην 9η θέση της κατάταξης στα Laser Radial Γυναικών, καθώς στις δύο σημερινές κούρσες τερμάτισε στην 9η και 26η θέση αντίστοιχα, έχοντας συνολικά 75 βαθμούς ποινής.

Ο Ιωάννης Μιτάκης υποχώρησε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης των Finn, καταλαμβάνοντας την 11η και 10η θέση στις σημερινές ιστιοδρομίες, έχοντας 44 βαθμούς ποινής.

Εκτός του αγώνα μεταλλίων στα RS:X ανδρών έμεινε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, ο οποίος κατετάγη 11ος με 110 βαθμούς ποινής, μετά την διεξαγωγή των σημερινών ιστιοδρομιών, ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 7ος στην 10η, 8ος στην 11η και 4ος στη 12η κούρσα.

Στην 17η θέση της γενικής κατάταξης στα 470 γυναικών, με 39 βαθμούς ποινής, υποχώρησαν οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη. Οι Ελληνίδες αθλήτριες ακυρώθηκαν για πρόωρη εκκίνηση στην 3η ιστιοδρομία, ενώ κατέλαβαν την στη 17η θέση στην 4η κούρσα.

Η Κατερίνα Δίβαρη ολοκλήρωσε στη 19η θέση της γενικής κατάταξης, με 204 βαθμούς ποινής, την παρουσία της στα RS:X γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα που θα συνεχίσει στον τελικό, αφού στη 10η ιστιοδρομία τερμάτισε 19η, στην 11η ήταν και πάλι 19η και στην τελευταία και 12η κούρσα ήταν 23η.