Μια βασική πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών ως προς την υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G από τους καταναλωτές έγκειται στην ασφάλεια και το απόρρητο.

Το υψηλότερο ποσοστό επιφυλακτικότητας σε σύνολο 18 χωρών εμφανίζουν οι Έλληνες απέναντι στην επερχόμενη τεχνολογία δικτύων 5G, σύμφωνα με τις συνεχείς πρόσφατες έρευνες της Focus Bari | YouGov.

Παραπάνω από τους μισούς Έλληνες (ποσοστό 53%) εκφράζουν ανησυχία προς το 5G σε σχέση με την ασφάλεια, ιδιωτικότητα και την υγεία.  Αντίστοιχο ποσοστό επιφυλακτικότητας καταγράφεται και για την Ινδία. Ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα και το Μεξικό.

Στον αντίποδα, οι χώρες με τον χαμηλότερο βαθμό ανησυχίας και επιφύλαξης προς την νέα τεχνολογία είναι η Δανία και η Αγγλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις ανησυχίες, το κοινό αναγνωρίζει τις ωφέλειες των δικτύων 5G, και γι’ αυτό, όπως αναφέρεται από την Focus Bari, συστήνεται στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών η κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού, προκειμένου να δεχθεί ομαλότερα τη νέα τεχνολογία και τις ωφέλειές της.