Ανθρωπιά, συμπαράσταση, αγάπη στον συνάνθρωπο. Λέξεις και φράσεις που στην κυριολεξία δίνουν νόημα σε μία τόσο απλή κίνηση αλλά συνάμα σημαντική.

Μία γυναίκα που νόσησε από κοροναϊό στο νησί της Πάρου μεταφέρεται με κάψουλα σε νοσοκομείο των Αθηνών. Ο διασώστης γιατρός, Δημήτρης Γάλλος, της δίνει κουράγιο. Με ένα απαλό χάδι στην ψυχρή κάψουλα. Είναι τόση η ζεστασιά της ψυχής του όμως που η γυναίκα ανταποδίδει. Νιώθει έναν άνθρωπο δίπλα της στις δύσκολες ώρες που περνά.

Ο ίδιος γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

«Σε μια γλώσσα βουβή δίναμε κουράγιο και δύναμη ο ένας στον άλλο. Η κυρία Ελένη με το υπέροχο χαμόγελο μέσα από τον ειδικό θάλαμο διακομιδής ασθενών με Covid19 (αρνητικής πίεσης) μας ευχαριστούσε με όποιον τρόπο μπορούσε. Θα τα καταφέρει!!!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η γυναίκα βρισκόταν στην Πάρο όταν ένιωσε αδιαθεσία. Άμεσα ζήτησε ιατρική βοήθεια στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Εκεί διαγνώσθηκε θετική στον κοροναϊό.

Αφού της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προκειμένου να γίνει αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Έπρεπε να προστατευθεί μπαίνοντας σε ειδική κάψουλα. Εκεί ένιωσε την αγάπη και τη συμπαράσταση του γιατρού. Μία κίνηση που ήταν σα να της έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά.

Αυτό είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας. Εδώ και ενάμιση χρόνο δίνει μάχη κατά της πανδημίας σώζοντας καθημερινά ζωές όλων των ηλικιών.

Ανοίγουν καθημερινά την καρδιά τους δίνοντας συμπαράσταση και ανθρωπιά σε όλους τους ασθενείς και κυρίως σε εκείνους που από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας χτυπημένοι από τον κοροναϊό.