Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε πριν από λίγο στους ποδοσφαιριστές του την εντεκάδα. Και σίγουρα οι επιλογές του προκαλούν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Γιατί; Διότι περιμέναμε «τριάδα» στην καρδιά της άμυνας, με τόσες απουσίες. Δεν περιμέναμε όμως ότι στους πρώτους έντεκα για τη ρεβάνς με τη Νέφτσι θα χωρέσουν τελικά τέσσερις κεντρικοί αμυντικοί. Και ο Ρούμπεν Σεμέδο. Και ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Και ο Ουσεϊνου Μπα. Και ο Παπ Αμπού Σισέ.

Πως βγαίνει αυτό στο χορτάρι; Σε 3-4-3. Και με τον Σισέ να αναλαμβάνει ρόλο αριστερού ακραίου. Έχει συμβεί άλλη μια φορά. Για λίγο. Στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ τον Σεπτέμβρη στο Βόλο. Σχεδόν για ένα τέταρτο της ώρας.

Αν είναι το δείγμα ασφαλές; Όχι. Θυμίζουμε όμως ότι ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έμεινε στην Αθήνα. Και ότι ο νεαρός Απόστολος Αποστολόπουλος που έδειξε καλά δείγματα στην προετοιμασία, δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα. Θα έπρεπε να γίνει κάτι «έκτακτο» στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Μαρτίνς επιλέγει αυτό.

Δεξιά σε ρόλο μπακ-χαφ θα είναι ο Κένι Λαλά. Στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Πιέρ Κούντε και ο Βασίλης Σουρλής, οι μοναδικοί κλασικοί κεντρικοί χαφ που ο προπονητής έχει στη διάθεση του. Και όσο για το επιθετικό τρίτο του γηπέδου; Μασούρας, Βαλμπουενά και Χασάν θα αναλάβουν την ευθύνη.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Μπακού δίχως 11 ποδοσφαιριστές. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπήκε στο αεροπλάνο την τελευταία στιγμή και είναι άγνωστο σε τι βαθμό είναι για να βοηθήσει. Οι επιλογές που έχει ο προπονητής είναι πραγματικά περιορισμένες. Πρέπει να βγάλει λαγούς από το καπέλο.

Ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της Νέφτσι, ο Γιουσούφ Λαβάλ αγωνίζεται στην αριστερή πτέρυγα. Προφανώς για αυτόν τον λόγο ο Μαρτίνς θέλει από εκεί να έχει έναν «κανονικό» δεξιό μπακ. Εξ ου και η επιλογή να κρατήσει σε αυτόν τον διάδρομο τον Κένι Λαλά. Το λέμε αυτό, διότι ο Γάλλος θα μπορούσε να πάει αριστερά και να παίξει ρόλο δεξιού μπακ-χαφ ένας winger. Ο Βρουσάι ή ο Ραντζέλοβιτς.

Έμεινε λοιπόν δεξιά ο Λαλά. Και αριστερά επιλέχθηκε η έκπληξη με τον Σισέ.

Αυτή την ώρα στο Μπακού ο καιρός το πάει για βροχή. Από το πρωί έχει έναν τρομακτικό αέρα ο οποίος αναμένεται να παίξει τον ρόλο του και στην έκβαση του ματς. Όλα αυτά σε έναν ούτως ή άλλως κακό αγωνιστικό χώρο. Ίσως τα «μέτρησε» όλα αυτά ο Μαρτίνς στην επιλογή του. Ίσως επέλεξε να έχει στο αμυντικό του τρίτο ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν σε αυτά τα «δύσκολα» χαρακτηριστικά.

Τα υπόλοιπα θα φανούν στη σκηνή…