Ο Ανδρέας Βαζαίος και ο Απόστολος Παπαστάμος δεν τα κατάφεραν στις προκριματικές σειρές των 200μ. μικτή της κολύμβησης και έμειναν εκτός ημιτελικών του αγωνίσματος.

Ο 27χρονος Βαζαίος τερμάτισε έβδομος στη πέμπτη σειρά με χρόνο 1:58:84, μην μπορώντας να πλησιάσει το ατομικό του ρεκόρ που είναι 1:57:98.

Ο 20χρονος Παπαστάμος ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση της δεύτερης προκριματικής κούρσας με 2:00:38.

Οι δύο κολυμβητές πήραν την 24η και 35η θέση αντίστοιχα στο σύνολο των προκριματικών, με τον 16ο και τελευταίο που πήρε τη πρόκριση να είναι ο Ιάπωνας Νταϊγια Σέτο με 1:58:15. Κορυφαίος των προκριματικών ήταν ο Αμερικανός Μάικλ Άντριου με 1:56.40.

Ο Βαζαίος δήλωσε μετά τον αγώνα στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ξεκίνησα αρκετά γρήγορα και στο τέλος κουράστηκα πολύ. Νόμιζα ότι θα ήμουν πολύ πιο μέσα στην κούρσα. Στο τέλος δεν είχα να δώσω κάτι παραπάνω και βγήκε ένα κακό αποτέλεσμα. Ήθελα να μπω μέσα και να κάνω μία δυνατή κούρσα.

Ήταν στα μέτρα μου ο ημιτελικός. Είμαι αρκετά στεναχωρημένος. Έχω άλλη μία κούρσα. Θα προσπαθήσω εκεί να κλείσω θετικά. Οι αγώνες δεν έχουμε τελειώσει. Έχουμε πάει αρκετά δυνατά σαν ελληνική. Σε αγώνες που έχουν διάρκεια πάνω από 1-2 μέρες θα δούμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά και να τελειώσουμε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σαν ελληνική αποστολή».

Από την πλευρά του ο Παπαστάμου τόνισε τα εξής: «Είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Ήταν μία καλή κούρσα. Στόχος μας ήταν το 400άρι. Έφτασα κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ. Εύχομαι να έχω την ευκαιρία να αγωνιστεί και πάλι στους Ολυμπιακούς. Είχαμε αρκετές δυσκολίες στην προετοιμασία λόγω του κορωνοϊού. Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι μία γιορτή. Αυτή η διοργάνωση δεν είναι έτσι. Εύχομαι στην επόμενη να είναι διαφορετικά τα πράγματα και να το απολαύσουμε κι εμείς».