Σε σόου θέλησε να μετατρέψει την συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες ο Παύλος Πολάκης καταθέτοντας αίτημα για επανέλεγχο της δήλωσης πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα έτη 2016-2018.

Ο Παύλος Πολάκης αντικαθιστώντας τον απόντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα ζήτησε εμφατικά να επαναληφθεί ο έλεγχος στην δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργού παρά το γεγονός ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί από τον Ιούνιο με τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Από δημοσιεύματα και επίσημα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τελέσει, ως πρόσωπο κατ’ άρθρο Ι τοι) v. 3213/2003, το αδίκημα της εξακολούθηση υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), ενώ φέρεται να μετέχει μέσω παρένθετου προσώπου και στη διοίκηση αλλοδαπής εταιρείας κατά παράβαση τοι) άρθρου 8 του ως άνω νόμου» υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης καταθέτοντας έγγραφα που έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας ο πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες, Θανάσης Μπούρας, δήλωσε ότι «στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους, σαράντα τρεις (43) περιπτώσεις υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και δύο πολιτικών αρχηγών, συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτησή τους στην συνεδρίαση της 23.6.2021».

Από την πλευρά τους πηγές της ΝΔ έκαναν λόγο «για φθηνή προσπάθεια εντυπωσιασμού» και χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη ως «φτηνό σόου που εκθέτει το κόμμα του και τον κ. Λάππα».

Το σόου Πολάκη έρχεται σε συνέχεια των τελευταίων δημοσίων τοποθετήσεων του Αλέξη Τσίπρα που έχει αναδείξει το θέμα ως μείζον ζήτημα «ισονομίας».

Μάλιστα σε νεότερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο θέμα και αναφέρει:

«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας τους οδηγεί από τον έναν αυτοεξευτελισμό στον άλλο. Χθες προσπάθησαν να αναβάλουν επ΄ αόριστον τη συνεδρίαση της Επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όπου επρόκειτο να συζητηθεί μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, επειδή δήθεν δεν υπήρχαν διαθέσιμες αίθουσες.

»Σήμερα, μετά την κατακραυγή, όρισαν άρον – άρον συνεδρίαση και επιχείρησαν να εντάξουν το όνομα του κ. Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες οι οποίες θα αρχειοθετούνταν.   Όταν πιάστηκαν και πάλι με τη γίδα στην πλάτη έσπευσαν να πουν, χωρίς να τους απομένει πια ίχνος αξιοπρέπειας, ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε «εκ παραδρομής » στη λίστα!

»Στη σημερινή συνεδρίαση ο αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ  κατέθεσε όλα τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ζήτησε επίσημα τον επανέλεγχο των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη. Τελικά η υπηρεσία που συνεπικουρεί το έργο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες θα ελέγξει τα νέα στοιχεία και θα καταθέσει σχετικό πόρισμα. Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις γελοίες προσπάθειες να κουκουλώσει την υπόθεση και τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να προχωρήσουν στον απαραίτητο ουσιαστικό έλεγχο».​