Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας θα βρεθεί η θανάτωση της φώκιας της Αλοννήσου, «Κωστής», της μασκότ του νησιού, που θανατώθηκε πριν λίγες μέρες με ψαροντούφεκο.

Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική έρευνα από τον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου, μετά και τις μηνύσεις που κατέθεσαν για την υπόθεση ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και ο Οργανισμός προστασίας Μεσογειακής φώκιας MOm – Monachus monachus.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το mangesianews.gr, η εισαγγελέας ζήτησε να εντοπιστεί ο δράστης, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες.

Ακόμη, ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από λουόμενους που μπορεί να είδαν κάτι παράξενο στο σημείο αλλά και να διερευνηθεί το κατά πόσο επιτρέπεται η αλιεία με ψαροντούφεκο σε προστατευόμενο χώρο, όπου είναι το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Βόρειων Σποράδων.

Μηνύσεις για τη θανάτωση της φώκιας

Ήδη ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και ο Οργανισμός προστασίας Μεσογειακής φώκιας MOm – Monachus monachus έχουν καταθέσεις μηνύσεις σχετικά με το τραγικό περιστατικό.

Υπενθυμίζεται πως η φώκια ξεβράστηκε σε βραχώδη ακτή της Νήσου Περιστέρα και παρά τις προσπάθειες για τη διάσωσή της, πέθανε.

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων καταδίκασε απερίφραστα το αποτρόπαιο έγκλημα και τονίζει πως ο «Κωστής» ήταν ιδιαίτερα φιλικός και κοινωνικός με τους ανθρώπους και ποτέ δεν είχε παρουσιάσει επιθετική ή άλλη προβληματική συμπεριφορά.

Με τη σειρά του ο Οργανισμός MOm – Monachus monachus, επεσήμανε πως «δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια».

«Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον «Κωστή». Αυτός που το έπραξε προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του» αναφέρει σε ανακοίνωση και καλεί τις Αρχές να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να βρεθεί ο δράστης.