Σε δήλωση που έκανε σήμερα Δευτέρα (26/7) ο διευθύνων σύμβουλος των Ολυμπιακών Ραδιοτηλεοπτικών Υπηρεσιών, Γιάννης Έξαρχος, τόνισε πως: «δεν θα δείτε στην κάλυψή μας κάποια πράγματα που βλέπαμε στο παρελθόν, όπως λεπτομέρειες και κοντινά πλάνα από τις αθλήτριες».

Έτσι, λοιπόν, θα μειωθούν τα κοντινά πλάνα στα σώματων των αθλητριών που συνηθίζονταν έως σήμερα, με στόχο φυσικά την ίση μεταχείριση των φύλων στον αθλητισμό και την τηλεοπτική του κάλυψη.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε ότι η τηλεοπτική κάλυψη που θα παρέχουμε δεν θα επισημαίνει ή δεν θα παρουσιάζει με συγκεκριμένο τρόπο τι θα φορούν οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο κ. Έξαρχος.

«Είναι ισχυρές και επίσης όμορφες, αλλά δεν είναι μόνο γυναίκες είναι και αθλήτριες»

«Πολλά από τα τηλεοπτικά κανάλια αντιμετωπίζουν τις γυναίκες αθλήτριες περισσότερο ως κορίτσια ή συζύγους ή μητέρες και όχι πραγματικά ως αγνές αθλήτριες. Τα περισσότερα δίνουν επίσης προσοχή στα βλέμματα, σχολιάζοντάς τα ως όμορφα ή σέξι», δήλωσε η Naoko Imoto πρώην αθλήτρια κολύμβησης που πλέον εργάζεται για τη UNICEF, στην υπηρεσία για τα δικαιώματα των παιδιών των Ηνωμένων Εθνών.

«Είναι ισχυρές και επίσης όμορφες, αλλά δεν είναι μόνο γυναίκες είναι και αθλήτριες», τόνισε η Imoto.