Η Μύκονος είχε όλο το προηγούμενο διάστημα μεγάλο πρόβλημα με τον κοροναϊό, αλλά τα «κορονοπάρτι» δεν λένε να σταματήσουν. Τελευταίο τέτοιο «κρούσμα» είχαμε σε μια θαλαμηγό που είχε δέσει στον κόλπο της Ψαρούς. Το Λιμενικό Σώμα με μια συντονισμένη επιχείρηση επενέβη και σταμάτησε την παράνομη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «κορονοπάρτι» ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα και συμμετείχαν περίπου 30 άτομα, τα οποία διασκέδαζαν ο ένας πάνω στον άλλο, στο μήκους τριάντα πέντε μέτρων σκάφος. Ο θόρυβος της μουσικής και η φασαρία αναστάτωσαν την ηρεμία του πιο απάνεμου κόλπου και πιθανότατα αυτούς που κοιμόντουσαν σε βίλες, οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα ακούγονται ειδοποίησαν το Λιμενικό.

«Έπεσαν» μεγάλα πρόστιμα

Όπως αναφέρει το protothema.gr, στην έφοδο που ακολούθησε μετά από λίγη ώρα οι άνδρες του Λιμενικού επέβαλαν τα ανάλογα πρόστιμα, δηλαδή από 1.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους 26 συμμετέχοντες συμπεριλαμβανομένου και του καπετάνιου της θαλαμηγού.

Αντίθετα πολύ πιο μεγάλο, δηλαδή 50.000 ευρώ, ήταν το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη του σκάφους από την Τουρκία που έφερε αμερικανική σημαία, με την προειδοποίηση ότι αν επαναληφθεί τέτοια παράνομη συγκέντρωση, αυτό θα είναι τετραπλάσιο, δηλαδή 200.000 ευρώ.

Δείτε σχετικό βίντεο