Ξεκίνησε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η διαδικασία άνοιξε με τους εισηγητές των κομμάτων και η συζήτηση θα είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την ψηφοφορία του νομοσχεδίου το οποίο έχει τίτλο για «την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με σημεία αιχμής την διάταξη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, καθώς και το μέτρο για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια με αφορμή τον αποκλεισμό αριστούχων από σχολές της επιλογής τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Μάλιστα αύριο έχει ανακοινωθεί ότι θα μιλήσει στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μέχρι την Τετάρτη αναμένονται να πάρουν το λόγο και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή τις επιθέσεις που έχει δεχτεί τελευταία η κα Κεραμέως από το Νίκο Φίλη.