H εντυπωσιακή πεταλούδα, «τυλιγμένη» σε ακριβά κόκκινα, λευκά, ροζ και πράσινα κρύσταλλα, έμοιαζε πανέτοιμη να δραπετεύσει από το πίσω μέρος του μεταξένιου πέδιλου με την υπογραφή Sophia Webster. Το νεαρό, καλλίγραμμο κορίτσι με το super mini, γεμάτο παγέτες φόρεμα προσπαθούσε με κόπο να ισορροπήσει στις δωδεκάποντες δημιουργίες. Μμμ!

Το τακούνι-στιλέτο (η Σάρον Στόουν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάτι ανάλογο, αντί του περίφημου παγοκόφτη, για φονικό όπλο) κολλούσε ανάμεσα στις Mykonian γκρι και λευκές πλάκες, η πλατινομαλλούσα νεαρά κουνιόταν αριστερά – δεξιά προσπαθώντας να το… απεγκλωβίσει, ένας κύριος έσπευσε να βοηθήσει.

Τελικά το κορίτσι μπόρεσε να «απελευθερωθεί» και να κατευθυνθεί στο τραπέζι που την περίμενε, με τα κρυστάλλινα, κολονάτα ποτήρια να αστράφτουν κάτω από τους προβολείς του mansion στην περιοχή Αγιος Στέφανος. Κρύσταλλα Βaccarat, πιάτα από πολύτιμη πορσελάνη και τη σφραγίδα Hermes και πεταλούδες εβένινες που «συγκρατούσαν» με κομψό τρόπο τις λινές πετσέτες.

Αυτό ήταν ένα art de la table που μου θύμιζε ένα private dinner που είχε παραχωρήσει για λίγους και εκλεκτούς φίλους ο Μπερνάρ Αρνό στο Cap Ferrat. Το δημοφιλές spot στη Νότια Γαλλία και η Μύκονος, μικρή κατάλευκη βασίλισσα του Αιγαίου.

Μια βασίλισσα η οποία, παρά το πρόσφατο lockdown (λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19), τις φήμες και διαδόσεις που μοιάζουν πολλές φορές με τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, εξακολουθεί να κρατάει τον χρυσοποίκιλτο θρόνο της.

Η Mykonos – και γι’ αυτό μπορώ να σας διαβεβαιώσω εφόσον τις ημέρες και νύχτες του κλεισίματος βρισκόμουν εκεί – ήταν γεμάτη από κόσμο: πολύ καλής ποιότητας τουρισμό που κυκλοφορούσε στα Ματογιάννια και στις μοναδικής ομορφιάς παραλίες, ανώνυμους τουρίστες αλλά και ισχυρής οικονομικής τάξης επισκέπτες οι οποίοι έφταναν με υπέρλαμπρα mega yachts…