Το τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής ο ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να επικρατεί με ανατροπή 2-1 της Φέγενορντ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με γκολ του Μπούρχερ, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και με γκολ των Τζόλη (13’) και Κούτσια (53’) επικράτησε με 2-1.

Οι Ασπρόμαυροι ολοκλήρωσαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους και επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας αγωνιστικής σεζόν, που θα είναι για την γ’ προκριματική φάση του Conference League.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΟΚ, με την Φέγενορντ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπέργκερ με τη βοήθεια της τύχης, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς για το 1-0. Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν άμεσα και στο 13’ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Χρήστο Τζόλη. Ο Νέλσον Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι, ο νεαρός άσος ανέλαβε την εκτέλεση και από την άσπρη βούλα έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στο 22’ η Φέγενορντ απείλησε με τον Κοκτσού, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Στο 32’ ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον Σβαμπ, αλλά το βολέ του Αυστριακού δεν βρήκε στόχο. Όπως και η προσπάθεια του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 38’. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ολλανδική ομάδα έφτασε κοντά στο 2-1, όταν το δυνατό σουτ του Λίνσεν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο προπονητές προχώρησαν σε πολλές αλλαγές, με τον ΠΑΟΚ στο 53΄να κάνει το 2-1 με τον Κούτσια. Ο Μουργκ έκανε την μπαλιά από αριστερά, ο τερματοφύλακας της Φέγενορντ δεν αντέδρασε σωστά και ο Κούτσιας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι Ολλανδοί προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και στο 66’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μιλάμπο μπήκε επικίνδυνα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης του είπε «όχι». Δύο λεπτά αργότερα ο Ελ Μπουσαταουί έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο του φιλικό ολλανδικού εδάφους να παίρνει τη νίκη με ανατροπή.

Φέγενορντ (Ά. Σλοτ): Μπάιλοου (46’ Μαρσιάνο), Πέντερσεν (46’ Χέντρικς), Μπέργκερ, Σενέσι (46’ Ελ Μπουσαταουί), Μαλάσια (46’ Μπόζενικ), Κοκτσού (46’ Σκόγκεν), Τιλ (46’ Ντάιμερς), Τοόρνστρα (46’ Χάρτγιες), Λίνσεν (46’ Τζαχάνμπακς), Μπάνις (46’ Μιλάμπο), Σινιστέρα (46’ Αντονούτσι).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς (46’ Πασχαλάκης), Ροντρίγκο (46’ Τέιλορ), Βαρέλα (61’ Μιχάι), Μιχαηλίδης, Περέιρα (46’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (61’ Τσιγγάρας), Εσίτι (61’ Κούρτιτς), Α. Ζίβκοβιτς (46’ Ελ Καντουρί), Τζόλης (46’ Μουργκ), Καγκάβα (61’ Βρακάς, 84’ Κωνσταντέλιας), Ολιβέιρα (46’ Κούτσιας).