Τεράστια κινητοποίηση υπάρχει στην Κρήτη για τον εντοπισμό ενός μικρού φουσκωτού σκάφους με δύο μηχανές που ανεχώρησε στις 11 το πρωί του Σαββάτου από την περιοχή του Λέντα στην Νότιο Κρήτη και για το οποίο υπήρξε ειδοποίηση στις 4 μ.μ. ότι βρίσκεται σε κίνδυνο στα ανοικτά της περιοχής. Το σκάφος σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα επέστρεφε στις 6μμ στο σημείο αναχώρησης του.

Στο νοικιασμένο σκάφος επιβαίνει ένας 48χρονος Έλληνα πιλότος  που ζει στην Γερμανία και μια 39χρονη Γερμανίδα γνώστη του που διέμεναν στην συγκεκριμένη περιοχή. Μετά την ενημέρωση του Λιμενικού υπήρξε προσπάθεια από τον ιδιοκτήτη του σκάφους να επικοινωνήσει με το κινητό του Έλληνα πιλότου χωρίς απόκριση. Λίγη ώρα αργότερα τα κινητά σίγησαν ενώ σταμάτησε και το σήμα  του GPS  που διέθετε το σκάφος.Επιπλεον δεν φαίνεται να υπήρξε κλήση στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης «112».

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι κι εκφράζονται φόβοι για την ζωή των δύο ατόμων. Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένονταν να φθάσουν στο νησί συγγενείς του Έλληνα πιλότου για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Σύμφωνα με το Creta24, το λιμενικό ειδοποιήθηκε από άτομο που είδε τη βάρκα μέσα στη θαλασσοταραχή – όχι αναποδογυρισμένη. Άμεσα η Λιμενική Αρχή ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες της βάρκας για το περιστατικό, ζητώντας το στίγμα της, καθώς διαθέτει gps.

Μιλώντας στο τοπικό Μέσο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δήλωσε πως ζευγάρι νοίκιασε τη βάρκα λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου και έπρεπε να την επιστρέψει στις 4:30 το απόγευμα, ενώ επιβεβαίωσε πως το λιμενικό επικοινώνησε μαζί του και ζήτησε το στίγμα της βάρκας, το οποίο έχει χαθεί.