Με μια αποκάλυψη που τον… ταρακούνησε, ήρθε το αφεντικό της Amazon Τζεφ Μπέζος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του «New Shepard» προς το Διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο 18χρονος Ολλανδός συνταξιδιώτης του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του αποκάλυψε ότι δεν έχει ποτέ παραγγείλει κάτι από τον κολοσσό του διαδικτύου, την εταιρεία Amazon.com, μέσω της οποίας έχτισε το μύθο του ο Μπέζος.

Ο Όλιβερ Ντέιμεν, που έγινε ο νεότερος ταξιδιώτης του Διαστήματος, συνόδευσε τον Τζεφ Μπέζος, τον αδελφό του Μαρκ Μπέζος και την 82χρονη αεροπόρο Ουάλι Φανκ στο ταξίδι των 10 λεπτών, φτάνοντας έξω από την ατμόσφαιρα της Γης.

«Δεν έχω αγοράσει ποτέ…»

«Είπα στον Τζεφ ότι στην πραγματικότητα δεν έχω ποτέ αγοράσει κάτι από την Amazon», είπε στο Reuters ο Ντέιμεν, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα από το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ. «Κι εκείνος ήταν σαν να λέει «ωωω, έχει περάσει πολύς καιρός που άκουσα κάποιον να το λέει αυτό»».

Ο Ντέιμεν, ο οποίος επελέγη αφότου ένας άλλος υποψήφιος που έδωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για το ταξίδι, ακύρωσε τη συμμετοχή του την τελευταία στιγμή, έμαθε πως θα συμμετείχε στην πτήση, ενώ βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στην Ιταλία.

«Μου τηλεφώνησαν και είπαν: Ενδιαφέρεσαι ακόμη;» και εγώ είπα «Ναι! Ναι! Ναι!» ανέφερε.

Ο 18χρονος Ολλανδός είχε ονειρευτεί να ταξιδέψει στο διάστημα από τότε που ήταν παιδί και παρακολουθούσε κάθε εξέλιξη από τις εταιρείες εξερεύνησης του διαστήματος όπως την Blue Origin. Είχε πάρει το δίπλωμα του πιλότου σε μικρή ηλικία.

«Δεν είχαμε πληρώσει ούτε καν ένα ποσό κοντά στα 28 εκατομμύρια δολάρια, όμως είπαν πως με επέλεξαν, διότι ήμουν ο νεότερος και ήμουν επίσης πιλότος. Γνώριζα ήδη αρκετά πράγματα για αυτό» πρόσθεσε ο Ντέιμεν.